Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Радев: Не виждам смисъл да ни тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване - за шкафчета, за начина на порочно управление, за корупция, за записи...

Президентът Румен Радев коментира информацията на прокуратурата, според която руски дипломати са шпионирали българската армия. "Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са абсолютен приоритет. Не може да има компромис, надявам се службите и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и обективни доказателства, за да бъдат минимизирани дипломатическите последствия, защото винаги има такива", заяви Радев пред репортери на авиобаза „Граф Игнатиево“, където наблюдава военното учение „Тракийска Пепелянка 2020“.

Държавният глава подчерта, че трябва да има ясна информация в какво се състои шпионския скандал. Също така трябва да има и ясен отговор на публикациите в списание "Шпигел", където има обвинения, че прокуратурата се е поставила в услуга на чужда държава. "Трябва да подхождаме с ясни критерии с всичко, което оронва националната ни сигурност", категоричен е Радев.

Той изтъкна, че за да има диалог с Министерския съвет, трябва да има разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в България, в противен случай ще продължи да действа порочният модел.

"Не виждам смисъл да ни тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване - за шкафчета, за начина на порочно управление, за корупция, за записи. Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета на диалог", посочи държавният глава, визирайки изтеклите видеозаписи от спалнята на премиера Бойко Борисов. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.banker.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!