Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Подигравка с народа: Каракачанов става премиер след оставката на Бойко

Тотална подигравка с българския народ е подготвила хунтата на ГЕРБ и нейните сателити, научи Narod.bg. Когато Бойко Борисов хвърли оставка, на горещия премиерски стол ще седне друго политическо недоразумение – Красимир Каракачанов.

Според влиятелни политолози именно това е вариантът за „сдаване на властта”, който ни готвят от ГЕРБ, за да запазят контрол върху управлението и далаверите за милиарди да бъдат заметени под килима, пише и „Галерия”.

Опасенията на хунтата са, че ако министър-председател не е верният й Красимир Каракачанов, а бъде поставен служебен премиер, назначен от президента Румен Радев, ще започне пълно разследване на престъпленията на Бойко и сие, което не е тайна, че води право към Централния софийски затвор.

А Красимир Каракачанов ще е послушен премиер, след като хунтата къта документи за присвоени 10 милиона евро от далаверата с издаването на български паспорти на чужденци, алармира източник на Narod.bg.

Говори се, че главният прокурор Иван Гешев пази папки с документация, които уличават ВМРО в гигантска корупция с раздаването на българско гражданство „на кило” срещу 25 000 евро. Цялата схема се оценява на поне 10 милиона евро. Затова, ако Каракачанов стане премиер на мястото на Бойко, ще слуша какво му заповядва хунтата, иначе престъплението ще лъсне и ще стане страшно за „воеводата”, пише още информаторът на Narod.bg

Затова и Бойко имал резервен вариант за свой заместник, ако ситуацията се нажежи дотам, че да хвърли кърпата. По конституция, ако правителството подаде оставка, президентът е длъжен отново да предложи на всички партии в парламента да съставят кабинет.

Дори и ГЕРБ да откаже, за да замаже очите на хилядите протестиращи срещу хунтата по цяла България, ВМРО щяла да приеме и да състави правителство.

Идеята е, че властта ще съставена отново от сегашната управляващата коалиция, т.е., от трън, та на глог, никаква промяна.

Очаква се на следващите избори, когато и да са те, ГЕРБ да влезе в коалиция с ВМРО, чийто избиратели съвсем не на шега се побират в един файтон, коментират политолозите.

Надеждите са с този брак по сметка „воеводите” на компрометирания военен министър да влязат отново в парламента.

Анализаторите коментират още, че в хунтата са наясно, че се задава сериозна опозиция в лицето на „Републиканци за България” на Цветан Цветанов, която ударно обезкървява ГЕРБ в цялата страна с преливането на цели структури, разочаровани от Бойко, „Да, България”, партията на Слави Трифонов и, естествено, БСП.

За капак социолозите най-сетне бяха принудени да признаят, че спадът в популярността на ГЕРБ е плашещ. Всичко това кара хунтата да търси помощни крака, с които да остане на власт и грабежът да продължи.

До момента Бойко Борисов официално се договори за общи действия със СДС, но предвид зануления електорат на сините, хунтата ще се нуждае от доста по-сериозна подкрепа, за да се намърда отново по върха на управлението.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!