Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ Работа, работа, работа, ремонт(иран) подлез рухна във Варна

Срути се таванът на подлез във Варна, основно ремонтиран преди 5 години (допълнена)

Проверка на "Дневник" показа, че подлезът е ремонтиран през 2015 г. от дружеството "Хидрострой", което от години изпълнява почти всички строителни и ремонтни работи във Варна, свързани с градската инфраструктура.

Окаченият таван на подлеза е ремонтиран през 2015 г. в рамките на проект, финансиран от правителството. Той включваше основен ремонт на бул. "Княз Борис I" в участъка от бул. "Цар Освободител" до кв. "Почивка", както и обновяване на всички прилежащи подлези, в това число и този, чийто таван се срути днес.

Срути се таванът на подлез във Варна, основно ремонтиран преди 5 години (допълнена)

© Румен Сарандев/Радио Варна

Според информацията, разпространена от общинския сайт Live Varna на 4 септември 2015 г. в рамките на започналия тогава ремонт е трябвало да бъдат обновени 9 подлеза и един надлез по бул. "Княз Борис I". Пак според официалната информация всички те са били "предварително подготвени за ремонта с поставяне на хидроизолация още преди асфалтирането и рехабилитацията на булеварда, под който минават". Подменена е била ел. инсталацията, поставени са били нови осветителни тела, извършен е бил ремонт на таваните им.

Скрийншот от сайта на Община Варна с публикация, информираща за ремонта на 9 подлеза по бул. 'Княз Борис I', сред които и този, чийто таван се откъсна днес.

© Дневник

Скрийншот от сайта на Община Варна с публикация, информираща за ремонта на 9 подлеза по бул. "Княз Борис I", сред които и този, чийто таван се откъсна днес.

Снимки, публикувани също на общинския сайт показват, че подлезът, чийто таван се срути днес, също е бил сред ремонтираните.

Ремонтът на падналия днес таван през 2015 г. Снимката е публикувана в общинския сайт Live Varna

© Live Varna

Ремонтът на падналия днес таван през 2015 г. Снимката е публикувана в общинския сайт Live Varna

В момента подлезът, чийто таван падна днес, е затворен до приключване на огледа и предприемането на мерки за обезопасяването му. Двата най-близки подлеза, които могат да бъдат ползвани като алтернатива, са на по около 500 м от авариралия.

Работник ремонтира през септември 2015 г. таванът, който днес се срути в подлез във Варна

© Live Varna

Работник ремонтира през септември 2015 г. таванът, който днес се срути в подлез във Варна

В ранния следобед днес от общинската администрация във Варна разпространиха съобщение, в което срутването на част от окачения таван беше определено като "паднала мазилка". Ето и целия текст на съобщението:

"Веднага след получаване на сигнала за паднала мазилка в подлеза на бул. "Княз Борис I" на място е изпратен екип за обезопасяване на участъка. Направен е оглед от експерти, установено е, че е паднал декоративен елемент, изграден при строителството на подлеза. Предполагаемата причина е корозиране на елементите, придържащи декоративния елемент. Предстои да бъде направен ремонт на съоръжението. Със заповед на кмета от 2018 г. проверките за състоянието на подлезите са възложени на кметовете на райони, които изготвят периодични доклади. Не е постъпвала информация за напукване на тавана или стените в съоръжението".

Съдържанието на този текст е коригирано в 17.25 ч. Уточнено е финансирането на проекта, по който е ремонтиран подлезът.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.dnevnik.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!