Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайска гражданка излага тайни от лагер за принудителен труд

"Фалун Дафа е добра"

(фото: fashionforhelp.com)

By Liang Xin and Yuan Li, Sound of Hope

Жалбоподателка от Пекин разказва по време на интервю за многото нечовешки изтезания, които Китайската комунистическа партия (ККП) използва в преследването си на Фалун Гонг. Тя споделя за своя престой в принудителен трудов лагер, като споменава за движение на нейни съкилийници, Фалун Гонг практикуващи, отвеждани често посред нощ от мъже в бели дрехи и шапки.     

Интервюираната наскоро от радио Sound of Hope (SOH), Уанг Линг (Wang Ling), била осъдена през октомври 2007 г. на една година и три месеца принудителен труд, тъй като отишла в Пекин да подаде жалба по време на 17-тия Национален конгрес на ККП. Когато била в принудителния трудов лагер, две-трети от задържаните били практикуващи Фалун Гонг. Лагерът не им позволявал да имат контакт един с друг. Според Уанг, за да ги принудят да се откажат от практиката на Фалун Гонг, управата на лагера не им позволявала да използват тоалетна.

Уанг каза: "[Охраната] кара Фалун Гонг практикуващите да напишат декларация, гарантираща, че ще спрат да практикуват и да разпространяват практиката, и ще спрат да казват: "Фалун Дафа е добра". Ако откажат да направят това, те биват подлагани на наказания. Охраната изпраща четирима души, които да наблюдават такива практикуващи непрестанно, двама през деня и двама през нощта за всеки от тях. На практикуващия не му се позволява да използва тоалетна ако не попълни формата-заявление. (Видях практикуващи) да се изхождат в панталоните си."

Фалун Гонг отвеждани нощем  

Уанг спомена също така за нещо, което не разбирала: "Практикуващи идваха и напускаха лагера често. През юли 2008 г. видях трима практикуващи да бъдат отвеждани посред нощ".

"Нощно време, мъже облечени в бели шапки и дрехи, отваряха вратата на нашата килия. Отиваха тихо до практикуващите и им прошепваха "Ставай. Не приказвай. Бързо си вземай нещата". След това тръгваха тихо. Няколко дни по-късно, още няколко ще иенти".

дойдат и пак ще отведат [практикуващи] през нощта. Това се случваше често. "

Двама независими канадски адвокати, Дейвид Матас и Дейвид Килгор, са направили разследване, като са интервюирали реципиенти на органи от 30 държави по света, след което са публикували доклад в края на януари 2007. В този доклад те изтъкват, че Освободителната армия на ККП е въвлечена в отстраняването на органи от затворници. Голям брой от тези органи са били продадени на чужденци. Повечето от "затворниците" са били всъщност Фалун Гонг практикуващи в Китай.

Според разследването е много лесно за пациенти, които имат нужда от трансплантация на органи, да им се намери съвпадащи органи в Китай. В репортаж на Xiaoxiang Chenbao (www.xxcb.com.cn) от 28 април 2006, семейството на г-н Хуанг от Чангша Сити, провинция Хунан, се е нуждаело от четири бъбречни трансплантации. На Народната болница в Хунан е отнело един месец, за да ги съответстват и четиримата със здрави бъбреци. Също така, чангчунският вестник City Evening News е публикувал, че 28-годишният Шие Бао страда от последен стадий на разширена кардиомиопатия, като лекар от филиала на Втора болница към Джилинския университе в Чангчун казал на 27 февруари 2006 година, че Шие се нуждае от сърдечна трансплантация. Още на следващия ден след като Шие бива приет в болницата, е намерено съвпадащото сърце.

Д-р Панг Юбин, лекар от Съединените щати, вярва, че събирането на органи наистина се случва. Той каза: "По отношение на трансплантацията на органи, в други страни повечето пациенти трябва да чакат няколко години, преди да може да се намери съвпадащия донор, и то ако са късметлии. В Китай, органите чакат за пац

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!