Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов: Бойко Борисов няма да бъде следващият премиер на България

Седмица преди учредителния форум на партията Републиканци за България, Цветан Цветанов представи Инициативния комитет за новия политически проект, съобщава "Труд". "Интелектът и това, което всеки един трябва да дава, е това, което всеки един трябва да даде на обществото", заяви Цветанов.

Бъдещата политическа партия „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов представи Инициативния си комитет. В НДК се събраха 89 души, сред които бивши членове на ГЕРБ, спортисти, бизнесмени и общественици. Водещ на събитието бе Виктор Серафимов от Евроатлантическия център за сигурност.

Това правителство е изчерпало доверието за политиките, които прави днес. Разбира се, че всяко правителство има своя министър-председател и виждате, че желанието на демократичната общност е за оставка на премиера Борисов, което автоматично дава един много ясен знак, че в един следващ управленски мандат, независимо каква ще бъде конфигурацията на политическите сили, би могло да се направи кабинет и е ясно отсега, че поне един човек няма да бъде министър-председател и това е Бойко Борисов. Това сподели пред журналисти след края на представянето на своята Републиканци за България лидерът ѝ Цветан Цветанов.

Цветанов потвърди, че ще управлява с всяка политическа формация, която ясно се придържа към евроатлантическата посока.

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов представи инициативния комитет за учредяване на новата си партия „Републиканци за България“.

В състава на 89-членния инициативен комитет, който днес взе решение да учреди новата партия, влизат бившият председател на парламентарната комисия по външни работи Джема Грозданова, журналистът от БНТ Горан Благоев и известният щангист Благой Благоев.

Сред учредителите са и братя Вълневи от Чикаго, които добиха популярност като собственици на телевизия Би Ай Ти, обяви Цветанов.

Той позиционира проекта си в център-дясно, обяви за приоритет евроатлантическата посока на развитие на страната и увери, че новата партия няма да е лидерска, няма да е концентрирана около един човек, „както е било досега в политическите проекти в България“.

„Един проект, който трябва да отстоява евроатлантическите ценности, евроатлантическата посока, един проект, който да даде възможност за многообразието, което имаме в България, на етносите, които имаме в страната ни - да бъдем заедно и да няма това противопоставяне, което наблюдавах през всичките тези години, участвайки активно в политиката“, заяви Цветан Цветанов.

В учредителната декларация, прочетена от Горан Благоев, се посочва, че „сега България се управлява без ясна визия за дългосрочно развитие“ и се призовава за „спиране на противопоставянето и търсене на диалогичност“.

Учредяването на партията е предвидено за следващата седмица – на 27 септември.

Стремим се да имаме енергийна независимост и всичко, което е свързано с приятелството с нашите съседи и да бъдем един лидер в региона и всеки един, който стои зад тези цели, би могъл да бъде наш партньор, допълни той.

"Всичко зависи от разговорите, които могат да бъдат водени след приключването на едни парламентарни избори. В момента нашата цел е да дадем възможността перспектива и хоризонт на страната ни с хора, които са от демократичната общност и които са в център-дясно, но виждате, че тези ценности като евроатлантическите вече отстъпват от дневния ред на политиците", подчерта Цветанов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://glasove.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!