Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Видеозапис разкрива шокиращи злоупотреби в китайска психиатрия

Jin Xin, Epoch Times

Видеозапис, разкриващ шокиращи злоупотреби в китайска психиатрична клиника, се разпространява напоследък сред китайските блогъри. Записът показва трима души от болничния персонал да ритат и удрят с дръжка на бърсалка възрастна пациентка, да я завързват към легло и да я карат да седи върху полиетиленова изтривалка без дрехи от кръста надолу през зимата.   

Видеозаписът е публикуван от г-н Джу Чуанминг (Zhu Chuanming), който твърди, че медицинските сестри от психиатричната клиника Лайву (Laiwu) в провинция Шандонг (Shandong) са малтретирали майка му, г-жа Уанг Шиуинг (Wang Xiuying), която починала осем дни след постъпването й в клиниката. Източникът на заснетия материал е репортаж от телевизионния канал Чилу (Qilu) на провинция Шандонг от 30 декември 2008 г.

Предизвиквайки огромен гняв сред китайските блогъри, заснетият материал привлече вниманието и на живеещи извън Китай практикуващи Фалун Гонг. По думите на г-н Джанг Джаожинг (Zhang Zhaojing), представител на Фалун Дафа асоциацията в Торонто, Канада, този инцидент е предизвикал силната им загриженост. Видеозаписът доказва на света, че това, което последователите на Фалун Гонг твърдят вече над 9 години за тяхното преследване , е истина – че вкарваните масово в психиатрични клиники практикуващи Фалун Гонг от китайския режим са подлагани на изтезания, за да се откажат от убежденията си.     

Г-н Джанг заяви, че на уебсайта, предоставящ информация за това преследване (minghui.net ), има 5259 случая на подложени на преследване последователи на практиката, в които се споменава за психиатрични клиники. От 3231 смъртни случая, 68 са свързани със задържане в психиатрични клиники. Освен това, няколкостотин практикуващи Фалун Гонг също съобщават, че са били подложени на същото малтретиране, показано на видеото с г-жа Уанг Шиуинг.

Г-н Джанг е убеден, че този видеоматериал е разкрил на света една от големите тъмни

тайни на китайския комунистически режим – използването на психиатрични клиники, за да извършва широкомащабни нарушения на човешките права срещу китайския народ.

В писмо, написано от г-жа Чен Джинхуа (Chen Jinhua), 67-годишна практикуваща Фалун Гонг от гр. Ченгду, пише: „На 25 юни 2002 г. бях отведена против волята си в психиатричната клиника на гр. Уанчун (Wanchun), което бе направено от Ху Донгшянг (Hu Dongxiang) и Ю Шиуюн (Yu Xiuyun), служители на Управление 610 в гр. Хешенг (Hesheng). Заставяха ме да приема психотропна субстанция. Когато отказах, тя ми бе инжектирана. Аз се противопоставях решително на това, така че лекарят и сестрите наредиха на други психично болни да ме държат, за да натъпчат субстанцията в гърлото ми или да ми я инжектират. Ако откажех инжекцията, щяха да ме вържат с широко разтворени крака и ръце и да ми я поставят насила, или да натикат субстанцията в устата ми.

В психиатричната клиника се свързах с друга практикуваща Фалун Гонг – г-жа Янг Чонгю (Yang Chongyu) от окръг Пи. Тя беше около 50-годишна, служителка от местното данъчно бюро. Беше в отлично здраве. Болничният персонал опита да я принуди да приеме психотропното вещество, което тя отказа. Затова лекарят използва клещи, за да избие два нейни зъба и да изсипе веществото в гърлото й.

Бяха ни видели да правим заедно упражненията на Фалун Гонг и болничният персонал ни забрани това, но ние отказахме да ги слушаме. Един ден директорът на болницата, Денг Чянджи (Deng Qianzhi), издърпа г-жа Янг настрани за електрошокова манипулация, а мен ме принуди да наблюдавам ужасната сцена. Поставиха два малки метални клипса на носа й и пуснаха ток през тях. На няколко пъти г-жа Янг викаше и крещеше от жестоката болка, докато накрая вече не можеше да го прави. Лицето й позеленя и очите й се затвориха. Чувствах се толкова ужасно, че заплаках. Тогава Денг Чянджи ме заплаши с думите: „Това ще стане и с теб, ако продължаваш да практикуваш Фалун Гонг”.

Г-жа Янг и г-жа Чен били затворени в болнична стая с две близо седемдесетгодишни пациентки с Алцхаймер. По думите на г-жа Чен, стаята миришела ужасно поради човешките изпражнения, намиращи се навсякъде, включително по пода, стената, леглото и телата на пациентките. По-късно г-жа Чен научила, че впоследствие г-жа Янг се разболяла психично, поради жестокото малтретиране в психиатричната клиника, и след завръщането си в къщи повече не можела да води нормален живот. През септември 2007 г. г-жа Янг починала.

На уебсайта minghui.net се съобщава за над хиляда случая, свързани с подобни малтретирания и преследване в психиатрични клиники.

Г-н Чиан Дауей (Qian Dawei) е живеещ в Торонто китайски емигрант. Преди той не вярвал на подобни истории, разказвани му от приятели и познати, които практикуват Фалун Гонг, защото според него чутото било твърде ужасяващо, за да е истина. Но новината, че  майката на известния убиец на полицаи, Янг Джия (Yang Jia), е била неотдавна мистериозно задържана в психиатрична клиника, някак си го накарала да промени мнението си.

Друг китайски емигрант, г-н Ши Джиешен (Shi Jieshen), изрази гнева си след като изгледал видеозаписа: „Подобни видеоматериали трябва да се видят от хората по цял свят. Нека да видят що за зло е това.”

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!