Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отказване от Китайската комунистическа партия в Снежната планина

Suonan и Xuelian

„Днес ние стоим пред Снежната планина с достойнство и заявяваме следното: оттегляме се от ККП и принадлежащите й организации, включително от Младите пионери и Младежката лига. Искаме да живеем с достойнство, свобода и чистота! Вероятно ККП ще си намери нови извинения, за да ни избива и арестува. Кървавата сеч ще ни направи с по-ясно съзнание, по-рационални и сплотени, и повече хора ще ни подкрепят заради това.”

Ние не искаме да умрем в унижение, а да живеем с достойнство. Гледайки видеозаписа с войниците на Китайската комунистическа партия (ККП), стрелящи по нас, тибетските граждани, виждам цялото лицемерие, злоба и ярост на ККП. Ние, тибетските граждани, обичаме мира. Ние не сме животни. Нашите братя и сестри умират от изтезания и инжекции с неизвестни вещества. Пенсиониран войник от провинция Хенан призна преди две години, че е избил жителите на тибетско селище.

Ние отказваме да се отречем от вярата си в замяна на материален комфорт. Стремейки се към свобода на убежденията, рискуваме живота си, за да изкачим Снежната планина и да избягаме от Тибет. Няма никакви човешки права под управлението на ККП и е много вероятно тибетските граждани, които се опитват да се спасят през Снежната планина, да бъдат арестувани или застрелвани като животни.

Ние, тибетците, притежаваме 20-вековна писмена история. През годините никога не

сме били толкова унижавани, толкова отчаяни, толкова скърбящи и без никакви човешки права, както днес, под управлението на ККП. Ние имаме правото да изберем собствения си път и собственото бъдеще. Не желаем да бъдем част от мръсните, кървави политически борби на ККП. Няма да позволим културата на ККП да опетни нашите чистота и великодушие. Няма да позволим на армията на ККП да ни избива.

Днес ние стоим пред Снежната планина с достойнство и заявяваме следното: оттегляме се от ККП и принадлежащите й организации, включително от Младите пионери и Младежката лига. Искаме да живеем с достойнство, свобода и чистота! Вероятно ККП ще си намери нови извинения, за да ни избива и арестува. Кървавата сеч ще ни направи с по-ясно съзнание, по-рационални и сплотени, и повече хора ще ни подкрепят заради това.

Сега разполагаме с независими храмове, училища, уебсайтове и списания. В близко бъдеще ще имаме собствени радиа, телевизии и сателитни станции. Нещата, от които ККП се страхува най-много, са разобличаването на лъжите й за нейното управление с терор и загубата на доверието на гражданите. Нашето лично изявление няма нищо общо с политика или с други хора.

Суонан и Шуелиан (Suonan and Xuelian)
От платото Чингзанг (Qingzang) в Китай

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!