Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Лъсна нова далавера на Бойко и Каракачанов с ДПС – кражби за милиони с ВЕЦ-ове

Ако още някой в територията, в каквото хунтата превърна България, се съмнява, че Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и ДПС са скачени съдове, нека да разсеем съмненията му. Връзките между „воеводите” и герберите с Доган минават през няколко мастити бизнесмени, единият от които е изключително близкият до Сараите милионер Димитър Тадаръков, разкри пред Narod.bg депутат от опозицията.

Димитър Тадаръков (в средата) и Ахмед Доган са близки от много години

Бившият съпруг на журналистката Светослава Рудолф през фирмата си „Булгарлизинг” е собственик на ВЕЦ, построен на язовир „Камчия” преди десетина години. Тадаръков един от най-добрите приятели на Ахмед Доган, беше дори в ръководството на ДПС. Напомняне в скоба – преди години лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов – Костя Копейкин, хвалеше ВЕЦ-а на Димитър Тадаръков колко модерни турбини имал.

Това сигурно е така. Само че критично важно за този бизнес е какви количества всеки месец отпуска на ВЕЦ-а министърът на околната среда в правителството на ГЕРБ. Неговата задача №1 е да пази водния обем на язовирите, така че подаването на вода за народа да бъде гарантирано, а не да зависи от количеството валежи през следващите месеци. За да има проблем в години с достатъчно валежи, значи министърът Емил Димитров – Ревизоро (между другото, изключително близък до Бойко Борисов), и предишния – синият Нено Димов, е разрешавал насочване на повече вода за ВЕЦ а на човека на ДПС – Димитър Тадаръков, напомни източникът на Narod.bg.

В момента Камчия разполага с двойно по-малко вода в сравнение с миналата година по това време. Според специалисти това може да не е фатално при добро управление и недопускане на претоварване на ВЕЦ-а. Само че става въпрос за много пари – за милиони. Представете си за какви финансово-криминални обвързаности става въпрос. Практически Ревизоро – човекът на Бойко и корпулентния воевода Каракачанов, решава колко пари да напечата на собственика на водната централа чрез определянето на това колко вода да му отпусне всеки месец.

Тадаръков носи картина за един от рождените дни на Доган

Оттук проличава много ясно схемата ГЕРБ-ВМРО – от чиято квота са Емил Димитров и Нено Димов, и ДПС. Става дума за изкючително силна икономическа коалиция на много нива – ТЕЦ „Варна” на Ахмед Доган и студения резерв, Росенец, зимните сараи на Румен Гайтански – Вълка на язовир „Искър”, ВЕЦ-а на Тадаръков. Народът е време да осъзнае, че ГЕРБ, ВМРО и ДПС не са партии, а клиентелистки лобита, които инкасират милиони всеки месец, подчерта депутатът пред Narod.bg.

Затова няма оставка на Бойко, няма и да има. За да вървят схемите с ощетяването на България и пълненето на банковите офшорни сметки на неколцина престъпници с власт. Дали е случайно че председателят на КЕВР Иван Иванов управлява с изтекъл през пролетта мандат? Защо не се назначи нов? Защото този послушко играе по гайдата на крадците в управлението.

Младияг Доган в компанията на все още пририлично пухкавия Красимир Каракачанов

Източени води, изсечени гори, ТЕЦ-ове без сероочистки, които тровят децата ни, инсталации за биогаз – екобомбите цъкат около нас, но когато става дума за много милиарди – далаверите продължават. Това не е просто екология, това е залог за бъдещето на България, което хунтата на Бойко рискува на руска рулетка заради още пачки в нови чекмеджета, констатира народният представител пред Narod.bg.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!