Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето го горския, разрешил сечта до голо над Котел – личен приятел на Бойко! Масонът Пейчо Върбанов обвинен в далавери за над 1 млн. лв.

Бойко Борисов е обграден от далавераджии с тъмно минало и ясно бъдеще, ако имаше прокуратура. Поредната гербаджийска издънка се казва инж. Пейчо Върбанов, когото виждате на челната снимка сладко прегърнат с премиера от СИК. 74-годишният инженер е несменяем шеф на Югоизточното държавно предприятие в Сливен вече 18 години, разкри Narod.bg.

Името му изскочи покрай колосалната далавера на земеделския министър Десислава Танева и мъжа й – кмета на Котел Коста Каранашев, които, според наши източници, са в престъпно съглашателство с дървената мафия, която сече до голо горите над Котел. Именно Върбанов се подписал под разрешителното за изсичането на 85 тира букова гора на 130 години, разкри репортер на Narod.bg!

Вечният шеф на Държавното горско стопанство е масон, разкри информатор на Narod.bg. По тази линя е много близък до Бойко. Покрай протестите срещу хунтата, които продължават вече 70 дни, бай Пейчо няколко пъти е приютявал криещия се от народа премиер в бази на Горското, категоричен е информаторът на Narod.bg.

Преди време депутатът от БСП Николай Цонков обвини Пейчо Върбанов в злоупотреби за над 1 млн. лв. Според социалиста горският директор използвал дружеството за лични цели с финансови злоупотреби.

Червеният депутат разказа как в офис на стопанството в Садово е направен ремонт за 100 000 лв., но само няколко месеца по-късно офисът се мести в Сунгурларе, където също се прави ремонт за над 100 000 лв. След това Върбанов решил да обедини офисите в Сунгурларе и Карнобат и отново преместил офиса, като отново извършил ремонт с държавни средства за над 100 000 лв.

Инж. Пейчо Върбанов стана известен преди няколко години около скандала със скъпите коли на горските стопанства. Тогава няколко държавни горски предприятия се сдобиха с джипове за по над 200 бона, а предназначението им беше уж за „скъп ловен туризъм“. Сред горските стопанства с със скъпи джипки беше и това на Върбанов. Той обаче даде скъпарското возило тойота „Лендкрузер” на…Бойко Борисов.

По-късно по настояване лично на премиера луксозните возила бяха зачислени тихомълком към НСО, а телевизионни камери уловиха пожарникаря със закалка в СИК да кара един от тях. Заради скандала Борисов заяви, че джиповете ще бъдат върнати на стопанствата и то ще кара лада „Нива“, но и тая лъжа му се размина безнаказано.

Цонков издаде и друг любопитен пример от Сливен – инж. Върбанов купил автомобил и го дарил на шефа на областна дирекция на МВР, а по думите на депутата горското дори плащало и горивото.

В други примери Цонков разказа, че за 2015 и 2016 г. предприятието имало представителни разходи на стойност 350 000 лв. за всяка година – точно колкото излизало и горивото за една година според отчетите. На другите предприятия представителните разходи били с по 10 пъти по-ниски.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!