Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Жени ГЕРБКП се разпада! Другарките масово подават заявления за напускане на партията

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 ГЕРБКПаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Осъдете комунизма и ВИЕ

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата ГЕРБКПКП са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБКП са повече от БСП!

Фракцията Жени в партия ГЕРБКП – Варна е пред пълен разпад, след като десетки дами са подали заявления за напускане на структурата. Всички те се отказват от членските си карти заради пълната абдикация от идеите, с които са учредили партията и са работили през годините, разкри репортер на Narod.bg.

Част от подадените заявления вече са уважени и подалите ги са освободени от членство в ГЕРБКП. За по-голямата част предстои заявленията да се прегледат на изпълнителна комисия и да бъдат уважени. Принципно никой няма право да държи когото и да е като член на някоя партия. Просто е необходимо да се спази процедурата, за да бъде официализирано напускането ни, споделиха част от представителките на Жени-Варна, добави и регионалният сайт rns.

Решението ни да напуснем е премислено и напълно мотивирано. Две са главните причини за него. Първо – изцяло сбърканата кадрова политика на ръководството на ГЕРБКП. Второ – идеите и принципите, с които учредихме ГЕРБКП, поне от 7-8 години все по-малко се припокриват с делата. Напоследък противоречията между едното и другото са непреодолими и непоправими.

Заради сбърканата кадрова политика не остана и капка от ентусиазма, с който започнахме. Постоянно се лансират непознати хора – нови и за ГЕРБКП, и за структурите, и за избирателите. На практика се оказа, че едни работим за частната слава и ползата на други.

Всеки път, когато сме питали защо се правят такива безпринципни действия, ни се отговаря, че ръководството така е решило. Кое е ръководството и дали наистина така е решило, или във Варна някой се решава нещо и го лансира като чуждо, знаейки, че няма как да проверим каква е истината.

Всичко това неминуемо повлия и на партийния живот като цяло. Във Варна, например, в централния офис – има една секретарка. Няма сбирки, събрания, обсъждане на идеи и реализации. Няма партиен живот. Има хора, които се водят председатели, секретари, но те се държат като чиновници – бездейни и безидейни.

Разпадът на структурата на Жени-ГЕРБКП във Варна, е поредния пирон в ковчега на управляващата партия. Информацията за това идва часове, след като стана ясно, че цели структури на ГЕРБКП напускат партията. Доскорошни фактори – като бивши кметове в Благоевградско, заявиха открито, че са напълно разочаровани от отстъплението от принципите в ГЕРБКП и напускат, за да станат част от новия политически проект на Цветан Цветанов.

През уикенда стана ясно и, че част от основателите на ГЕРБКП в Шуменско, начело с инж. Гюнай Исмаил – координатор по въпросите за малцинствата в областта, са заявили напускането си от партията. Същите твърдят, че ръководството на партията им ги продава и препродава на ДПС, което нито искали, нито разбирали, нито щели да простят.

Тенденцията за напускане на ГЕРБКП от напълно демотивирани членове стартира с отказа от членство на бившия втори в партията – Цветан Цветанов. На този етап е ясно, че реално вторият в партията е бил Бойко Борисов. Унесен в упражняването на власт и карането на джипката, той не само не може да консолидира членовете на ГЕРБКП около себе си, но и ги праща директно в новия политически проект на Цветан Цветанов, категорични са анализатори.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!