Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отровното трио: Преговори с Борисов няма да има. "Велико народно въстание" ще имa на 22 септември

.

Длъжни сме да дадем точен и ясен отговор: Преговори с Бойко Борисов няма да има. От него се иска да подаде оставка и след това да се насрочат парламентарни избори. Това смятаме, че е легитимния начин за развръзка на кризата в България. Тогава ще има не преговори, а разговори с българския народ, защото той е суверенът и той решава кой има експертиза, на кого има доверие и кого ще изпрати в народното събрание.
Това обяви Арман Бабикян от "Отровното трио" на брифинг пред журналисти.

По думите му вчера премиерът Борисов е казал, че би преговарял с протестиращите, защото вероятно е осъзнал, че хората на площада не са мафия. 

"Да, преговори няма да има. Разговор ще има и този разговор ще е с българските граждани.", подчерта той. 

„Не можем да преговаряме с човек, на когото ръцете са оцапани с кръв. Знаете, че той беше казал, че при капка кръв подава оставка, нали. Едва ли в „кървавата сряда“ той е нанкал спокойно до неговите чекмеджета с  пистолета. Със сигурност пистолетът е бил ръката му. Той поднесе частично съжаление само към полицаите, които охраняваха неговата власт. Нито дума за гражданите, които бяха пребивани, ранявани и арестувани. Нито дума, за това, че той предложи българи да бъдат нападнати от българи. До ден днешен в тайна остава броят на ранените граждани, броят на хоспитализирани и броят на арестувани. Той е длъжен да се извини  и да потърси отговорност от подчинените му, съдействали за това трагично събитие.  Съдебните органи не доказаха наличието на нито един извършител на нападение срещу органите на реда. Не бяха предоставени видеоматериали, не бяха взети натривки от ръцете. Оказа се, че извършителите, които бяха изпратени в ареста са невинни.“ , каза проф. Велислав Минеков. 

Той поиска и отговори от премиера Бойко Борисов и относно главния прокурор Иван Гешев:

„До ден днешен не е ясно отношението на Борисов към назначения или  избрания, по-точно, от него главен прокурор. Бихме желали да чуем от неговата оценка на тази личност. Продължаваме да очакваме отговор на поставените от нас въпроси – защо той е единствения главен прокурор, обитаващт покоите на резиденция „Бояна“, дом №5. По-голяма част от службите за сигурност, които би трябвало да са препоръчали това местообитание на Гешев са на подчинение именно на министър-председателят.“ 

„Паралелът между Борисов и Орешарски е неизбежен. За разлика от Орешарски, който научи  всички задни входове на сградите около нас, Борисов не смее да премине  околовръстното дори. Не трябва да си прави илюзии. Оставки ще има. Единственият въпрос е кога точно ще има оставки. Няма друг въпрос , стоящ пред гражданите и пред правителството на ГЕРБ изобщо“, бе категоричен и адвокат Николай Хаджигенов. 

Бабикян постави остро още една тема на дневен ред - диверсификацията на природния газ и огромните финансови загуби, които България се е подписала да се случат: 

"Имаме договор, както знаете, с „Газпром“, но се оказва, че този договор носи щети. Той е за стария газопровод, който минава през Молдова, Украйна и т.н. От 1 януари, транзитния газопровод от Украйна не се използва. Незнайно защо има анекс и този договор тихо-мълком е коригиран. Отказали сме се да получаваме около 150 млн. долара годишно. Редно е да уточним, че този договор е валиден до 2030 г. С две думи – с чие решение на „Булгартрансгаз“ е направен този анекс, който ще ощети в следващите 10 години България с над 1 милиард и 500 милиона долара.", обяви той и поиска отговори на следните въпроси:

"Има ли протоколно решение на БЕХ?

Има ли отговорност на министър Теменужка Петкова?

Какво мисли министър-председателят за щета в подобен размер и смята ли, че това е измяна на държавните интереси?" 

"Този договор няма нищо общо с провала на Южен поток, нито с т.нар. „Турски поток“. Очакваме ясен и публичен отговор, за тази тиха, но много тежка и висока щета върху интересите на България.

До кога Българското правителство  ще обслужва интересите на „Газпром“, а не на българските граждани и данъкоплатци.

Милиард и половина са колосална сума. Дори този скандал е да си тръгне от работа средно грамотен счетоводител, камо ли не министър и министър-председател. Очакваме публичен отговор.", каза на финала пиар експертът. 

Следващото "Велико народно въстание" ще бъде на 22 септември на площад "Независимост" от 17.00 ч., обяви адв. Хаджигенов.

По думите им тогава българите ще заявят ясно и високо, че искат своята независимост от мафията, корупцията и подземния свят, "които са в ръцете на Борисов".

Ние няма да отстъпим назад и няма да променим нищо, независимо от газа, побоите и всичко, което се лее в посока на гражданите и пореста, заявиха още от триото.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!