Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как научих истината и защо напуснах компартията

От китайски гражданин (Epoch Times)

…с натрупването на опит и опознаването на света постепенно осъзнавах, че ККП не е „в служба на народа” както твърди нейният партиен устав. Вместо това, ККП е група от хора с егоистични интереси, която не изпълнява никога обещанията си. Нашият вестник, например, никога не отрази действителното страдание на хората, а само ласкаеше ККП и помагаше да се изгражда нейния „ярък образ”…
 

От публикацията на Деветте коментара за комунистическата партия  от 2004 г. насам почти 50 милиона души са изпратили заявления за оттегляне от Китайската комунистическа партия (ККП) и нейните дъщерни организации. Следва едно такова заявление (текстовете на всички заявления (на китайски език) могат да се намерят на уебсайта Tuidang ).

Казвам се Дейвид Дуан. Назовах се така след като дойдох в Нова Зеландия. Днес бих искал да обявя пред света, че напуснах Китайската комунистическа партия със същото вълнение, с което положих клетва, когато преди много години станах неин член.

Работих във в. Тянджин Дейли (Tianjin Daily) като техническо лице преди да бъда повикан в армията през 1978, когато бях изпратен във военна част 87254 в Ланджоу (Lanzhou). През 1981 станах член на ККП и след като се уволних през 1982, се върнах обратно в Тянджин Дейли. Откакто станах член на ККП, началниците в Тянджин Дейли се отнасяха добре с мен и ме изпращаха на необходимото професионално обучение. За период от време бях действително признателен за това.

Но с натрупването на опит и опознаването на света осъзнавах постепенно, че ККП не е „в служба на народа” както твърди нейният партиен устав. Вместо това, ККП е група от хора с егоистични интереси, която никога не изпълнява обещанията си. Нашият вестник, например, никога не отрази действителното страдание на хората, а само ласкаеше ККП и помагаше да се изгражда нейния „ярък образ”. Осъзнаването на това започна да ме

отблъсква от ККП.

През април 1999 полицията в Тянджин арестува и нанесе побой на десетки практикуващи Фалун Гонг , поради което много от тях отидоха в централната правителствена служба за жалби в Пекин, за да обжалват за станалото. Но ККП скалъпи лъжливи обвинения и каза на света, че са обсадили правителството.

Тогава аз не бях практикуващ Фалун Гонг, но много от моите приятели и близки бяха. Аз знаех, че Фалун Гонг учи хората как да са добри и здрави, и да живеят съгласно принципите на „истинност, доброта, търпимост”. Смятам, че неговото учение може да допринася само добро за обществото. Споделих пред колеги тези мои мисли, като казах, че не е било справедливо да се преследва Фалун Гонг. Казаното от мен бе докладвано на началниците на вестника. Те разговаряха с мен и ме предупредиха, че като член на ККП трябва да остана верен на линията на партията. Аз не бих лъгал, затова казах откровено на началниците за моите чувства относно Фалун Гонг. В резултат на това бях порицан, понижен и загубих доверието им.  

През 2005 заминах за Нова Зеландия, където имах възможността да науча повече за Фалун Гонг. Имах също така възможност да прочета „Девет коментара за комунистическата партия”, които излагат цялостно изпълнената със зло история на ККП, от самото й основаване до сега. Такава истинна история е непозволена в Китай, заради силния информационен контрол от страна на ККП. Когато разбрах за лошата природа на ККП, ме беше срам, че съм бил неин член.

Затова реших да напусна ККП. Като съм решен и да се отърся от оказаното от ККП лошо влияние върху мен и да стана нов и по-добър човек.

Дейвид Дуан
Нова Зеландия

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!