Fox News: В случай на победа на изборите Байдън ще нахлуе в Сирия

/Поглед.инфо/ Вашингтонският истеблишмънт мрази Тръмп заради желанието му да прибере американските войски у дома, защото безкрайните войни са много печеливши, казва водещият на Fox News Такър Карлсън. Желанието на Байдън да участва във войните е един от ключовите фактори, които го правят подходящ кандидат за демократите, каза той. Освен това сътрудниците на Байдън вече потвърдиха, че ако той бъде избран за президент, Америка ще изпрати войски в Сирия, подчертава журналистът.

Добър вечер! Вие гледате Tucker Carlson Tonight. Ето един факт, който ще ви вкара в недоумение: наближава 19-ата годишнина от пристигането на американските войски в Афганистан и те все още са там! Противно на многократните обещания от политици от двете страни, те остават там за момента. Американците все още умират там!

Същото е и в Ирак. Нашите военни са в Ирак от 17 години. Защо са там? Никой не знае. Във всеки случай никой не говори за това на глас и разбираемо. Много хиляди американски войски са разположени в десетки страни по света. И така беше при няколко поколения. В някои случаи тяхното присъствие може да бъде оправдано. В много други случаи обаче просто не говорим за това. Недопустимо е да се говори за това.

Във Вашингтон политиката на необмислена намеса е до голяма степен двупартиен проект. И двете страни го подкрепят. Например това лято републиканците и демократите постигнаха рядък момент на съгласие: те се обединиха около исканията за оставането на хиляди американски войски в Германия. Те са там от 75 години. Защо да останат още 75 години? Предполага се за предотвратяване на съветско нахлуване в Хамбург! Може би има друга причина, но никой не каза каква може да бъде тя.

Колкото повече войски изпратим в чужбина, толкова по-добре. Почти всички във Вашингтон са съгласни с това. С изключение на Доналд Тръмп. Тръмп, каквото и да мислите за него, не е съгласен с това, той не вярва в това. Той беше толкова откровен през последните пет години. Тръмп говори непрекъснато за завръщането на военнослужещите вкъщи от цял свят. Може би именно тази реторика - повече от която и да е друга причина - кара вашингтонския истеблишмънт да мрази Доналд Тръмп.

Белият дом обяви снощи, че най-накрая връщаме много американски войници от Ирак и Афганистан. Изглежда, че трябва да има всеобщо ликуване. Това е семейно събиране, американците отново са в безопасност! Но във Вашингтон много малко ликуват. Членовете на пресата, включително хора, които биха могли да бъдат по-умни, все още са заети да ви казват колко много Доналд Тръмп мрази военния персонал и им пожелава смърт. Самият човек, който ги прибира вкъщи! Добавете това към вашата папка „Ирония“, въпреки че вече е пълна догоре.

Какво точно се случва? Едната следа идва от заместника на помощник-министъра на отбраната, жена на име Лора Купър. Купър свидетелства в Конгреса миналата година по време на изслушването за импийчмънт. И на тези изслушвания тя заяви, че след решението на Белия дом да прекрати скъпата военна помощ за Украйна, служителите на Пентагона започнаха да получават, цитирам, „телефонни обаждания от промишлеността“. С други думи, на тях са им звънили от частни компании, които произвеждат и доставят оръжия и военна техника за нашите въоръжени сили.

И така, производителите на оръжия искаха повече оръжия да отидат в Украйна, защото искаха да печелят пари, продавайки оръжията. Не е трудно. И те знаеха, че могат да притиснат Пентагона да отмени решението на демократично избрания президент на САЩ. И така направиха.

Това се случва често. И всички във Вашингтон знаят това. В Деня на труда президентът най-накрая го каза на глас. Той критикува отбранителната индустрия за първи път от десетилетия. Вижте.

ДОНАЛД ТРЪМП президент на Съединените щати: Байдън изведе нашите работни места в чужбина, отвори границите ни и изпрати младежите ни да се бият в тези безумни безкрайни войни. Това е една от причините военните ... няма да кажа, че военните ме обожават. Войниците, да. А върхушката на Пентагона, вероятно не. Защото те искат да направят само едно - да водят войни, така че всички тези забележителни компании - производители на бомби, производители на самолети и други подобни - да останат доволни.

Тук има много истина. И кой, ако не президентът на САЩ, знае това. И точно защото голяма част от казаното от Тръмп е вярно, не му беше позволено да го каже на глас. Демократите и медиите бяха бесни от думите му. Почти половината от висшите служители на Министерството на отбраната са свързани с военните подизпълнители. Никой никога не говори за това на глас. И ако го кажете – вие какво, мразите военнослужещите? Какво става тук?

Някой може да си помисли, че това е просто партийна борба, че тази нечестност е начин да се отървем от Доналд Тръмп и да поставим Джо Байдън и неговите куратори на власт. Без съмнение това отчасти е вярно. Но има и още. Демократите и между другото някои републиканци подготвят обществеността за съживяване на политиката на интервенции в случай на избирането на Джо Байдън и Камала Харис. Веднъж попаднали в Белия дом, Байдън и Харис планират да започнат нова война - този път в далечна държава без стратегическо значение. В Сирия.

Те дори не се опитват да го скрият. Отдавна не се опитват. През 2018 г. ни уверяваха, че трябва незабавно да се намесим в ситуацията в Сирия, тъй като лидерът на тази държава Башар Асад използва химическо оръжие срещу собствения си народ. Всички канали ви казваха това. Нашата програма правилно посочи, че няма доказателства това някога да се е случило. Противно на това, което ви казваха. Имаше много лъжи. Впрочем, каквото и да са казали, то си остава недоказано. Но левите дори не задаваха въпроси. Те, без колебание, го приеха за даденост още от първия ден. Чуйте истерията за това по MSNBC.

ЛОУРЪНС О'ДОНЪЛ, водеща на MSNBC: Ако Владимир Путин ... Ако, ако Владимир Путин е планирал събитията от миналата седмица в Сирия, той получи всичко, което можеше да пожелае. Организирайте малка химическа атака, която съвсем не е същата като вашите минали големи химически атаки и тогава Доналд Тръмп може да предприеме ракетна атака срещу Сирия, без да причини реални щети. И тогава американските медии ще сменят темата, ще спрат да обсъждат руското влияние върху предизборните щабове на Тръмп, върху преходния екип на Тръмп и върху Белия дом на Тръмп. Идеално!

О! Идеално! Това е лудост. На кого му пука каква част от Сирия контролира Владимир Путин? Това е негова работа! Разумните хора, които се интересуват от САЩ, разбраха, че Сирия е класическо блато и ние, САЩ, нямахме очевидна полза от изпращането на голям военен контингент там. Тогава вече изразихме мнението, че би било неразумно да се включим в тази война на чужда земя, на страната на така наречените сирийски бунтовници, много от които са ислямски екстремисти, които мразят страната ни. Неразумността на това беше очевидна.

В резултат на това президентът се спря на изстрелването на известно количество ракети в Сирия. Това беше много кратка история. Но вашингтонският истеблишмънт беше бесен от това! Бюрократични тении като Джон Болтън бяха бесни! Болтън нарича липсата на тотална война, включваща огромен брой американски военен персонал, цитирам, "лична криза".

По-късно президентът каза, че изтегляме напълно войските от Сирия. Запомня се как той нарече Сирия: „страната на пясъка и смъртта“. Между другото, сирийската гражданска война продължава и до днес. А доставчиците на „военно порно“ като Джон Болтън и други либерали все още имат възможност да се разгърнат.

На събитие за набиране на средства това лято Джо Байдън обяви, че действията на президента срещу Сирия не са достатъчни. Безпрецедентните парализиращи санкции не са достатъчни, каза Байдън, имаме нужда от ескалация в Сирия.

Вече видяхте тази логика. Видяхме я в Ирак. И двете партии бяха за. Джо Байдън подкрепи войната в Ирак. Сега той не иска да говори за това. Когато за това го попита един ветеран, Байдън използва трагичната смърт на сина си от рак като щит от въпроса. Вижте.

МЪЖ: Аз съм ветеран от ВВС, тук с мен е ветеран от сухопътните войски. Бихме искали да знаем защо трябва да гласуваме за човека, който е гласувал за войната, допринесъл за войната, която отне живота на хиляди наши братя и сестри. Приятелите ми са мъртви ...

ДЖО БАЙДЪН, бивш вицепрезидент, кандидат за президент на САЩ: Синът ми също.

МЪЖ: ... заради вашата политика.

ДЖО БАЙДЪН: Като моя син, който беше в Ирак. Ясно ли е?

МЪЖ: Не нападам сина Ви ...

ДЖО БАЙДЪН: По-добре е да не правите това.

МЪЖ: Не нападам. Не атакувам вашия син ... Вие сте дисквалифициран, сър! Дисквалифициран!

Хм ... Този момент е объркващ за онези, които не са следили промените в американската политика през последните 30 години. По-рано либералите говореха, че са против войната. „Дайте шанс на мира“. Помните ли? Сега фактът, че Джо Байдън, без да задава въпроси, подкрепя войни, които са напълно безполезни за страната ни, е едно от основните качества, което го прави подходящ кандидат за Демократическата партия!

През май съветникът на Байдън по външната политика Тони Блинкен потвърди, че администрацията на Джо Байдън ще бъде твърдо решена да включи САЩ в сирийската война. Блинкен нарече американските войски в Сирия - американците, които биха рискували живота си - своеобразен „лост“. Аха, Блинкен обеща, че Джо Байдън ще се върне в Сирия с големи сили, ако спечели (на изборите - ИноТВ) през ноември.

Превод: М.Желязкова

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://pogled.info/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!