Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Масирано провериха заведение в София. Собственикът е в ареста с обвинение, че финансира протестите

.

Ресторант “Воденицата”

Спецакция се проведе в известно заведение в кв „Драгалевци” късно снощи. Икономическа полиция, Инспекцията по труда, НАП, Агенцията по храните и пожарната, влязоха в ресторанта, собственост на Веселин Денков. Самият той е задържан на 1 септември при опит да премине ГКПП ”Калотина”. Едно от обвиненията към него е, че финансира протестите. Проверката е продължила около час и половина. Нарушения не са установени. Ето какво написаха екипа на заведението във Фейсбук:

Тази вечер, около 19:30 часа, когато екипът ни обслужваше пълни зали с вечерящи клиенти и очаквахме заявени резервации, работата ни бе смутена от неочаквано нахлуване на представители на НАП, РИОКОЗ, пожарната, икономическа полиция, инспекция по труда с цел акция на работното ни място - ресторант “Воденицата”. 

Клиентите ни видимо се притесниха и прекъснаха вечерята си, макар персоналът ни да продължи да държи на високия си професионализъм и да върши своята работа.
Почувствахме се изплашени и несправедливо застрашени на работното си място - ресторантът ни съществува от 1998 година и е едно от най-знаковите и емблематични заведения в столицата ни. Повече от двадесет години екипът ни е посрещал дипломати и световни популярни лица и винаги сме били горди с изрядните си репутация и професионализъм!

а нашият работодател Веселин Денков е задържан по подозрение във финансова подкрепа на протестите. Пред съда той отрече това обвинение и ние сме сигурни в неговата невинност! Ако месеци наред се притеснявахме от липсата на работа, заради пандемията, днес сме обезпокоени отново за работните си места, защото такива показни акции поставят под съмнение законността и справедливостта в държавата ни. Приемаме, че част от задълженията на институциите са именно проверките, но с тази масовост по-скоро изглеждат като наказателна акция. Акция не само срещу работодателя ни, но и срещу нас, които вадим хляба си по честен начин тук.

Във всички протоколи от извършените проверки, няма констатирани нарушения!
Надяваме се на обективни решения на съда и да не се нарушава възможността да работим в нормални условия и да продължим да правим това, което обичаме - да посрещаме хората в спокойна и приятна обстановка и да ги изпращаме щастливи!

Екипът на ресторант “Воденицата”

https://www.facebook.com/vodenitzata/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!