Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илия Златанов пред Narod.bg: Човек на Домусчиев с 13 000 офшорки е ключово лице в схемата!

Нови размазващи разкрития по случая “Осемте джуджета”!

Илия Златанов за първи път спомена любопитни имена и факти за хората, участвали в превземането на бизнеса му за милиони

Бизнесменът Илия Златанов сподели за медията ни неразкрити до момента скандални факти около случая “Осемте джуджета”, който гръмна през юли тази година. Златанов разказа, че е бил изнудван от бившия следовател Петьо Петров-Пепи Еврото и хората около него да прехвърли бизнеса си за милиони заплашван, че иначе ще бъде вкаран в затвора, а синът му ще умре в болница, научи Narod.bg.

Златанов е собственик на дупнишката фирма за производство на асансьори „Изамет“. Заради конфликт със сина си, той се обръща за помощ към бившия следовател и настоящ адвокат Петров. Веднага след това прокуратурата се задейства беше образувано дело и бяха извършени арести.

По-късно обаче, Петров заявява на Залатанов, че трябва да прехвърли бизнеса си на непознат за него човек. Междувременно неговите хора казват на бизнесмена, че са открили документи за над 30 кг негово злато. Ценният метал е оставен на съхранение в прокуратурата.

Ресторант „Осемте джуджета“

Всички срещи с Петров се правят в ресторант „Осемте джуджета“ на столичната улица „Шандор Петьофи“.

Освен бившия следовател ключова роля в историята има и съпругата му Любена Петрова, която преди години нашумя с организацията „План Б“ – главен организатор на протестите срещу председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и пръв поддръжник на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров.

Златанов разказа как е започнало всичко. Той твърди, че е подписал споразумение, според което Петров трябвало да му върне парите и да делят наполовина. След това обаче бившият следовател започва да настоява за прехвърляне на целия бизнес.

Златанов твърди и че са му били отнети 35 килограма злато. Според него прокурори са фабрикували документи, за да се случи цялата схема. Ето тук идва ред на новите разкрития, които Илия Златанов направи пред Narod.bg.

Бизнесменът разказа, че негов приятел от Варна, който се занимава с доставка на строителни материали на едро, му е обещал, че ще го срещне с човек, който може да му помогне. Развитието и ключови имена стават известни в целия разказ на Илия Златанов пред Narod.bg:

‘’Дойде в началото на юни с един строителен предприемач от Пазарджик, чието име не искам да споменавам. Който трябва, ще се сети. Същият каза, че със Сотир Цацаров са комшии по вили на Св. Константин и Елена (бел. ред. според сайта Биволъ Цацаров има вила в известния ски курорт в Родопите Свети Константин). Той каза: “Често си пием ракията с Цацаров и ще говоря с него да ти помогне.” Аз две години пускам жалби, но няма никаква реакция.

Сотир Цацаров и вилата му в Св. Константин. Илюстрация: Биволъ

Според думите на Петьо Еврото, моят син и съдружник си е плащал на Борислав Сарафов, за да му бъде чадър и да не го закача. Миналата година на 26 юни синът ми нахлу в предприятието в Дупница с неправомерен акт с ЧСИ – незаконен акт, облечен в законна форма, който в последствие беше оспорен от съда. Тогава нахълта със съдействието на кварталния от Дупница и десетина мутри от “Делта гард”.

След три дни ми се обади човекът от Пазарджик с думите: “Комшията (бел.ред. Цацаров) каза, че е дал санкция да започне следствие срещу твоите роднини” и ми затвори телефона. От това стана ясно, че Цацаров е разрешил да стартира бързото следствие и фактически за 11 дни повдигнаха обвинение и роднините ми (синът ми, бившата ми съпруга, дъщеря ми, зет ми и още двама приятели на сина ми) бяха арестувани на 11 юли.

Един от задържаните е Кристиян Хранов от Кюстендил – младо момче и приятел на сина ми. На него синът ми беше прехвърлил всичките ни коли, материали и имоти, които възлизат на обща стойност 600 000 лева. На тази база НАП сложи акт на дружеството ни за неправомерна търговска дейност, който възлизаше на 980 000 лева и все още не е отпаднал, защото всички неща са продадени 12 пъти под данъчна стойност. Тук идва интересното…

С течение на проблема, мой съсед ми предложи да ме заведе с негов приятел при човек (бел.ред Петьо Еврото), който има решение за неприятностите ми. За първи път пред вас споменавам и боравя с конкретни имена. Въпросният съсед се казва Божидар Лозанов. Живее на “Симеоновско шосе” 164 в кооперация, чийто първи етаж е изцяло негова собственост… или не съвсем. Този човек се занимава с лихварство, измами и събиране на откупи от крадени автомобили. Срещу неговата кооперация живее най-големият крадец на коли – Лъвицата, с когото са комбина.

Лъвицата краде коли, а Божидар се свързва със собствениците им и търси откуп. Също така същият Божидар Лозанов, благодарение на големите си лихви, отнема честни имоти от хора. Той няма един ден трудов стаж. Всички имоти записва на името на жената, с която живее, и дъщеря си. Същият човек изготви фалшиви фактури на Специализирана прокуратура за златото, което ужким ми върнаха, но така и не видях. Той се занимава с фалшиви талони на автомобили, фалшиви документи за самоличност. Още по-интересен е вторият човек, който ме заведе при Еврото. Това е Иван Стаменов Стаменов – собственик на 85% от болница “Надежда”, а останалите 15% са на Кирил Домусчиев.

Бойко Борисов и Кирил Домусчиев

Стаменов има 16 фирми в България и още 14 фирми се водят на името на личния му шофьор. Всички фирми са регистрирани на един адрес. Всички пари, които са дошли за болница “Надежда” са дошли от офшорки на Сейшелите.

Ако се разровите по масивите за офшорките, ще разберете, че Иван Стаменов е собственик на 12 867 фирми. Там се перат много пари. Парите се изнасят в кеш.

В изнасянето на парите участва и Митко Каратиста (бел. ред. Димитър Спасов – един от собствениците на “Делта Гард”). Всички шефове на отдели в “Делта гард” са близки роднини на бивши полковници или генерали от МВР. Стаменов е член на ДПС,“ завършва разказа си пред Narod.bg Илия Златанов.

Митко Каратиста Снимка: Фрогнюз

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!