Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ВЕЧЕ ВИ СЕ ПОДИГРАВА: Наглият Бойко си приписа строеж на здравен център, вдигнат от родители на болни деца (ГАЛЕРИЯ)

Бойко Борисов отново е нагъл – премиерът, на когото народът иска оставката вече над 2 месеца, не само че не си тръгва, ами продължава да реже лентички на обекти, за които кабинетът му не е помогнал и със стотинка, разкри репортер на Narod.bg.

Откритата подигравка с болни деца и техните родители стана вчера, когато премиерът цъфна ни в клин, ни в ръкав на новопостроения възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в община Костинброд, видя Narod.bg.

Целта беше ясна – да си припише заслугите и да ни се присмее в очите – „Вие си протестирайте, аз режа лентички”.

Само че въпросът е какво общо има хунтата на Бойко с новия здравен център?

Отговорът е лесен – абсолютно нищо!

Ето какво отвърна Стефка Георгиева, наясно с историята на проекта, който вече, за щастие, може да приема болни деца:

Какво общо има Борисов или правителството с този център?!? НИЩО!!!! Изграждането на центъра започва като родителска инициатива от Сдружението на деца с онкохематологични заболявания.

Родители успяват да съберат средства и придобиват парцел, разположен на границата между селата Опицвет и Безден, а след това кандидатстват с проект и печелят финансиране от Фонд „Земеделие“ за изграждане на възстановителен център за деца след тежко лечение – химио- или лъчетерапии.

Община Костинброд също участва в проекта с повече от 700 хиляди лева, като местната власт кандидатства и за европейско финансиране за заплатите на служителите в центъра.

Наглостта на хунтата обаче продължи и във фейсбук, където вчера пиарите на Бойко сътвориха следното:

Новопостроеният възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в община Костинброд е третият подобен в Европа. Изграждането му започва през 2018 г, като за целта са предоставени 3 млн. и 700 хил. лв. по Програмата за развитие на селските райони и е получена безвъзмездна помощ от община Костинброд в размер на 750 хил. лв. Устойчивостта на проекта е гарантирана и благодарение на финансиране по линия на Норвежката програма.

Центърът включва седем къщички, в които ще се настаняват семейства, хотелска част, спортен център, столова, кухня и зали за занимания. Общият му капацитет е за 40 души. В базата е изграден и параклис. Районът е с изключително чист въздух и хубава природа и съм сигурен, че ще е от голяма полза за децата и родителите.

Специално благодаря на големия спортист и много сърцат човек Стилиян Петров, който дари средства за изграждането на съоръжения за спорт и игра.

https://www.facebook.com/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!