Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тома Томов: Статуквото няма шанс. Няма да има повече „Конграчулейшънс“. Това което мен ме порази е страхът, който Борисов очевидно показва

Тези записи, мисля, че няма човек - и тези, които уважава министър-председателя и тези, които не го харесват, да не вярва, че са истински. Разбира се, че са истинсти. Това е като татуировка. Тези снимки и записи ще останат в историята ни и след 30-40 години. Като за филм на Скорсезе са. Но идва ново поколение. Това е класическа битка на синовете на мрака със синовете на светлината. Статуквото няма шанс.
Това заяви в коментар за протестите в България журналистът и анализатор Тома Томов в предаването "Студио Хъ" по телевизия 7/8.

Това което мен ме порази е страхът, който Борисов очевидно показва. Това е видим страх. Това с Конституцията е видим фарс.

Тези, които сега учат в Европа, на които още не им знаем имената, ще вземат властта. Убеден съм, че няма да има „Конграчулейшънс“ и такива неща. Ще има друга държава с друго реноме и позиция.

Има хора, на които не им стига да имат работа, къща, заплата и любовница. Има хора, които искат да правят история, имат хъс за това.

Да се надяваме, че ще имаме елит, който няма да е лакейски. Ние никога не сме имали аристокрация. България сега е страна без достойнство, други взимат решенията. Ако има едни силно, интелектуално ядро, то ще взима решенията. Това ще отнеме години. Не може с калинки да правиш политика. Тези хора неизменно ще дойдат. Не мисля, че 80% са дебили. Има интелигенти хора и България има бъдеще. Тези хора имат бъдеще, това е исторически процес, ще излязат техните лидери и те ще изведат страната.

Забелязваш ли колко хора са клакьори на властта сега? Нашата професия страхотно се срина качеството. Никога не съм предполагал, че ще има толкова много лакеи, толкова много бездарие. Но има и няколко души, които не са такива. Аз ги чета и се радвам, че съм с тях в това съвремие.

Гледай какво става в София. Само преди няколко месеца мислите ли, че това можеше да си го представим. Има прекрасни пера, има артисти, режисьори, художници. Излизаш и се възхищаваш на тези хора. Това е бъдещето. 

Не е вярно, че обществото някога е било обединено. Не е било, веднъж – след 94 –та година, когато победихме на футбол. Едно човешко общество е арена на конфликти.

Журналистът коментира и случващото се САЩ.

Не бих прогнозирал какво ще се случи в САЩ. Има един куп хора, които вече казват, че Америка е в гражданска война, личността на Тръмп е Франкенщайн, а срещу него е един човек, който е като изгоряла цигара. Ако използваме фразата „съзидателно разрушение“ – нещо което се случва няколко пъти в САЩ. Това са цикли, които са на около 80 години. Има повторение на промяната.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://eurocom.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!