Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Господа полицейски началници, колко още да ви чакаме да разкриете, както обещахте, виновните за окървавената сряда?

Отпразнувахме заедно Съединението, добре. Но хайде сега да се върнем към здравословното си разделение – на изправени и приклекнали, на свободолюбиви и мъртви души, на нехаещи и мислещи, на законопослушни и крадльовци, на грамотни граждани и невежи управници.
И аз например да запитам като журналистка, с извинение, а и като гражданка:

– Господа полицейски началници, колко още да ви чакаме да разкриете, както обещахте, виновните за окървавената сряда?

Кой от вас допусна – от некадърност или по заповед – да пострадат мирно протестиращи и полицаи в непремерената жандармерийска атака? Кой внедри в протеста, наречен Велико народно въстание, трийсетината момчета с качулките и черните маски? Кой им позволи цял час да дефилират като терористи със скрити лица, да събарят кофите с боклука и да гърмят с пиратки – и то оглушително, на три крачки от внушителните сили на реда, строени с щитове над главите от сутринта и стоящи в неподвижно очакване – като римски легион пред сблъсък с бойни слонове в Африка?…

Ами кой даде знак на жандармите да атакуват направо нормалните граждани, подминавайки чернодрешковците до шадравана, които се оттеглиха, хвърляйки камъни? И кои са поименно зле обучените униформени, които спъваха, влачеха, стискаха, душаха и удряха с боксове случайни хора в хаотичната паническа гонка?
Не коментирам, питам само.

И отбелязвам, че лъжите – като тая на главсека на МВР, че в часа на полицейското насилие в Триъгълника на властта е имало само агресори и екстремисти – не минават. Ама никак. По една проста причина – очевидците на произвола са хиляди. И ако не сега, все някога ще бъдат по законен ред изслушани и чути.

Анна Заркова

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.facebook.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!