Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Методи Андреев: Говори се, че депутати до Борисов са организирали провокациите на протеста

Самите гербери са доста объркани. Имат информация, че преди протеста се е говорело за готвени провокации. Коментира се дори, че депутати, близки до Бойко Борисов и свързани с неговото мутренско минало, са подбирали хора да отидат на протеста и да предизвикат безредици. Шефовете на МВР и ДАНС трябва да бъдат изчегъртани. Това каза пред Фрог нюз бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев. Ето какво още обясни той за ситуацията в България:

Г-н Андреев, какъв е вашият политически прочит на ситуацията в България в момента. Докъде смятате, че ще стигне ескалацията на напрежението след прекия сблъсък между протестиращи и полиция?

На втори септември стана ясно, че в България властта на мутрите е всъщност власт на мрака. Това, което се случи на този протест, може да стане само в държава, която се управлява от страхливи хора. В която министър-председателя е страхливец. Страхливите хора са много жестоки и отмъстителни в определени ситуации. Те по този начин избиват комплексите си, показвайки, че са силни и владеят положението. А всъщност съзнават своята нищожност и своя страх. Борисов го е страх. Не е възможно премиер, който е предложил рестарт на държавата, с предложена лично от него нова конституция, друг е въпросът какъв пасквил представлява тя, да отсъства на знаковото заседание на парламента, когато ще се събират подписи за вкарването на промените в основния закон за одобряването им в парламента.  В този ден на всички българи трябва да им е станало ясно, че изпълнителната власт се управлява от страхлив и подъл човек.

От какво се страхува премиера?

Страх го е първо от това, което вижда.  Всеки един диктатор се страхува от времето, когато вече няма да е на власт. Борисов оттук нататък не прави вече нищо в името на държавата. Всичко го прави в името на собственото си оцеляване. Как си представяте премиерът да не присъства на това знаково заседание и да се скрие зад крехките рамене на своите депутатки? И забележете, след събитията на площада, които отекнаха като канонада в цял свят, Борисов се крие вече втори ден.  Той се крие и не излиза с позиция за това, което се случи. А пуска напред неговите марионетки.

Виждаме, че за сблъсъците на 2-и септември говори предимно главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той марионетка ли е, следвайки вашата логика?

Отношенията между граждани и полиция в една демокрация са ясно регламентирани. Полицията е стожера на демокрацията. Тя е длъжна да защитава гражданите и демократичните ценности. Разбира се, че не трябва да слагаме всички полицаи под общ знаменател. Много от тях най-вероятно са били много смутени от това, което се случва. Но в крайна сметка при този протест се видя, че има български полицаи, които на своите униформи носят черепи. Не зная друга полиция да носи такъв символ. Зная само, че частите на СС навремето са имали черепи на своите мундири. Но като качество на подготовка разликата е огромна между онези зловещи части и нашите айдуци, облечени в милиционерски униформи. Видяхме кадри, на които се вижда как полицаи удрят с бокс. Всъщност мутренското управление на ГЕРБ дали успя да вкара безработните мутри в полицията? Не може полицай, призван да пази закона, да носи на униформата си череп и да удря беззащитни демонстранти с бокс.  Всъщност тези кадри сложиха на нашата полиция един лош знак-тя се представи пред света като полиция на мутрите.

На вчера пред президента главният секретар на МВР Ивайло Иванов  каза, че операцията, която са провели подчинените му на площада е била перфектна.

Вие забелязахте ли как изглеждаше той на срещата?! С брадата и фъфленето си той на първо място създава във всеки у нас  усещане за несигурност. Той трябва да излъчва увереност, достолепие, професионализъм. Нито едно от тези качества аз не видях в лицето на този Ивайло. За това е виновно управлението на Борисов. Той обича да работи с марионетки. Борисов го е страх, освен когато се прави на мачо. Виждали сме го как като слезе от джипа си вдига панталоните бабаитски, като някой селски бек. Борисов е силен в джипката. Извън нея е никой. Един страхливец. Ако не беше такъв, той щеше да излезе пред хората, както направи президента Румен Радев, който той обича много да критикува. Държавният глава мина през цялото протестиращо множество. Той имаше смелостта и достойнството да мине през разярените хора.

Нека все пак да споменем, че вие  не сте от привържениците на Румен Радев, за да не оставят думите ви впечатление, че сте му фен и затова го хвалите.

В никакъв случай не съм му фен. Аз подкрепям българският президент като гражданин не заради неговите политически убеждения, а заради неговата гражданска позиция по отношение на протестите и по отношение на неговата оценка на положението. Българският президент като мен твърди, че ни управлява мафия, че ни управляват мутри и той иска същото, което искам и аз-мутрите вън. Искам оставка и искам мафията да влезе в затвора. Оттук нататък са нашие различия. И аз искам да му кажа: Г-н президент, вие претърпяхте твърде голямо развитие за разлика от премиера. С това вие спечелихте симпатиите на хора като мен, които някога са подкрепяли мутрата Борисов. Но моля ви, влезте в дълбочина и вижте причината за тези ексцесии. Те онази вечер бяха подготвени от една и съща сила на българския преход-мутрите. А мутрите бяха създадени от ДС. Затова променете отношението си към ДС. Престанете да назначавате хора в своя екип, свързани с ДС. Не награждавайте лица, свързани с ДС. Защото мутрите, които направиха онази вечер вакханалия, са ръководени винаги от бившата ДС. Някога мутрите СИК и ВИС бяха създадени от ДС за да потискат развитието на дребния и среден бизнес, да създадат обстановка на несигурност, да оберат пак хората в полза на частни интереси и да държат под натиск демократичния процес в България. Затова не трябва да забравяме, че Бойко Борисов произхожда от групировката СИК. Той е свързан с тази тъмна сила на българския преход. Затова г-н президент, сложете тази тъмна сила в килера и повече никога не се обръщайте към нея с уважение.

Забелязва се, че в момента полицията не иска да каже или пък не знае кои са мутрите, предизвикали вакханалията на 2-ри септември.

Те са известни. Това са същите мутри, които защитаваха избора на главния прокурор Иван Гешев и тези, които излизаха в подкрепа на бившия главен прокурор Сотир Цацаров. Същите те излизаха с окървавените агнешки главички. Къде беше тогава тази полиция, тя не ги ли идентифицира? И този поплювко, който е сега шеф на ДАНС, той не знае ли от кои реди произлизат тези бабаити с татуировките? Той не знае ли, че ДАНС има в тези среди много силно развита мрежа от информатори? Истината е следната – точно тези мутри, произхождащи от футболни агитки, винаги се ползват за създаване на безредици. Имаше един медиен бос, който се хвалеше, че той е организирал тези протести. Да питат сега службите този медиен бос за тези мутри, които е ползвал при предишни протести, дали ги разпознава?! При такива масови събития има специален инструктаж как трябва да се действа. Какъв е бил този инструктаж в навечерието на протеста на 2-ри, който се очакваше да бъде по-агресивен и радикален?   Много е спешно да говориш, че един час, час и половина не си могъл да идентифицираш нападателите и чакаш да ги идентифициращ, за да предприемеш мерки. Защо тази вечер целият площад беше потънал в мрак?! Йорданка Фандъкова да отговори, тази мила женица, която спечели втория си мандат с гласовете от циганските квартали да отговори защо Столична община изключи осветлението на този огромен протест? Да попитаме МВР – тези полицаи говеда ли са или български граждани?

Защо искате да зададете този въпрос?

Когато тръгват да арестуват, тези полицаи не могат ли да направят разлика между радикално настроен провокатори мирно протестиращ гражданин?!   Това показва само едно-цялата история е била режисирана. Била е подготвен. Самите гербери са доста объркани. Имат информация, че преди протеста се е говорело за готвени провокации. Коментира се дори, че депутати, близки до Бойко Борисов и свързани с неговото мутренско минало, са подбирали хора да отидат на протеста и да предизвикат безредици. Колко е вярно не мога да отговоря, но също е възможно, защото за службите  това е стар метод. ДС  инфилтрират своите си хора в службите и имат същото мислене и действия като тях. Те искат при всяко нещо да създават провокации и безредици, за да извличат дивиденти.

Мислите ли, че и този път планът им успя?

Този път много късно се намесиха. Затова каквото и да се случи оттук нататък на тези протести, Борисов е обречен. И трябва да му кажем следното: Борисов, ти на 2-ри септември загуби и последната капчица доверие, което някой случайно е продължавал да питае към теб. Ти си един страхливец, а историята забравя страхливците. Ще излезе истина това ,които му казаха много социолози-че това, които извърши спрямо протестиращите, ще зачеркнат даже и положителните неща, които е свършил по време на своето управление. Защото хората помнят последните дни на един управленец. А последните дни на Борисов са пълен провал и позор. И когато тръгваме да викаме: „Гешев е позор“, трябва да добавим: „Борисов и Гешев са позор“. Те не се различават по нищо. И двамата постъпиха като страхливци във важна за държавата ситуация. Хората се събудиха. А срещу тях не можеш да използваш сила. Това не ти е Беларус и Лукашенко. Ние сме член на ЕС и НАТО.  Падението на Борисов стигна до там да подкрепя прокурор, който официално е обявен за лъжец. Всички видяхме как Иван Гешев излъга, че по негово искане била срещата в ЕП за проблемите с върховенство на закона и корупцията в България. ЕП вчера каза, че няма нищо такова. Тоест ние имаме официално признат от ЕП лъжец за главен прокурор. Не може главният прокурор, главният секретар на България да излъчват такива сигнали. Това трябва да са хора –символи на българската демокрация и държавност. А те се превърнаха в лъжци. Шефът на ДАНС пък нямал информация. Тези всички хора трябва да бъдат изчегъртани.

Каква е прогнозата ви за това, което ще се случи у нас?

Явно е, че няма да управлява нито Борисов, нито Делян Пеевски, да използвам израза шайката, наречена така от Антон Тодоров. Обръщам се към следващите управляващи да не правят грешката, която направи ОДС през 97-ма година, след като взе властта след подобни радикални протести. Тогава СДС пропусна златния миг да реформира из основи България, за да може държавата ни сега да бъде демократична, а не Беларус в ЕС. Тогава беше подписано тайно споразумение с комунистическата партия да не бъде потърсено справедливо възмездие след заемането на властта от СДС спрямо престъпленията от БКП.  Заради тази политика ние сега имаме на власт мутри. Затова съветът ми към следващите управляващи е никога да не влизат в тайни съглашения с ГЕРБ. Те са новото БКП. Това е най-ненавижданата в момента и мразена политическа сила. Бъдете радикални съгласно закона, разследвайте и осъдете всички далавери на престъпното мутренско управление на Борисов. Колкото и документи да унищожат, те не могат да зачеркват истината, която всички знаем. Никога българският народ няма да прости, ако и този път се случи това, което стана през 97-ма година. Този път промяната трябва да е радикална.  И аз се надавам на младите хора, родени и израснали по време на прехода.  Аз съм роден по време на социализма и такива като мен не трябва да участват в следващото управление. Трябват млади, радикални хора. И цялата тази измет и помия да я пратят според българския закон там, където й е мястото- в затвора.

Интервю на Катя Илиева

https://frognews.bg/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!