Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Таня Дончева хвърли бомба: Бивш МВР шеф ръководил провокаторите на протеста

Таня Дончева хвърли бомба: Бивш МВР шеф ръководил провокаторите на протеста

Продължителното хвърляне на бомбички срещу полицията в сряда вечерта е било ръководено от бивш министър на вътрешните работи чрез пускане на футболна агитка на "Левски" - София Запад и изтеглянето й назад с цел останалите протестиращи да се изправят срещу служителите на реда. Това твърди в интервю пред Дарик радио лидерът на "Движение 21" адвокат Татяна Дончева, като се позова на информация от свои източници.

Бившият депутат отказа да уточни името на екс вътрешния министър, но посочи, че управляващите са използвали съзнателна провокация, за да употребят насилие в размери, непознати за последните 30 години.

"Става дума за съзнателно и дирижирано пусната агитката на "Левски-Запад" със задача, да бъде пусната достатъчно продължително време да замеря полицаите с пиратки и бомбички, след което да потъне в тълпата назад.

И тъй като хората не са обиграни, да се окажат те срещу полицията, когато тя да започне да ги млати без значение, че не те са употребявалите бомбички. Тези, които са предизвикали агресията, от тях няма никой задържан и те са се измъкнали", обясни Татяна Дончева.

Мои източници казаха, че това се ръководи от бивш министър на вътрешните работи, заяви адвокатката, без да назове обаче име.

През последните 20 години министри на вътрешните работи са били Емануил Йорданов, покойният Георги Петканов, Румен Петков, Михаил Миков, Цветан Цветанов, Петя Първанова, Цветлин Йовчев, Йордан Бакалов, Веселин Вучков, Румяна Бъчварова, Пламен Узунов, Валентин Радев и Младен Маринов.

По думите й в сегашния парламент каквото и да било ново правителство, пък било то и експертно, ще бъде кабинет на сегашния парламент. "Няма значение с чий мандат, нито с какви лица - хората казват, че парламентът е изчерпан. Нито има резон някой да се упражнява в Конституция, нито има резон да се упражнява в правене на нови правителства. Те просто като опълченците на Шипка ще бранят някакви месеци", допълни Татяна Дончева.

Според нея отбраната на управляващите ще продължи, докато премиерът Бойко Борисов не бъде изнесен със стола си от Министерския съвет. "Аз очаквам, че докрая ще бранят властта. Бойко Борисов трябва да бъде изнесен със стола си от Министерския съвет. Той затова и не ходи на работа. Два месеца правителството работи онлайн, единият от самолета, другия от космоса в ракетата, само и само просто да не се сблъскват с протеста. Кой от Банкя, кой от Бояна", каза още лидерът на "Движение 21". Просто трябва да бъде изнесен и трябва да се помисли логистично как да се реши тази задача, допълни тя.

Татяна Дончева припомни, че нейното движение и още няколко организации са отворени за привличане на хора, които са срещу статуквото и желаят да участват в следващите избори.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!