Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проект на КГБ ли е ДПС? Как е създадена партията, кръгът „Монтерей” знае истината (ДОКУМЕНТ)

Движението за права и свободи, което вече трийсет години прави милиардери своите лидери под маската на политически балансьор, е създадено след невъобразим натиск от чужбина, припомни пред Narod.bg депутат от левицата.

Повод за повдигане на темата стана вчерашната врътка на ДПС и нейния лидер Мустафа Карадайъ, който поиска оставка и на Бойко Борисов, и на Румен Радев за излизане от политическата криза.

„ДПС се пръкна след дърпане на уши от руската КГБ. Учудващо, но и американската дипломация по онова време също искаше създаването на етническа партия.

Свидетел на всички процеси е бившият външен министър Виктор Вълков от кръга „Монтерей”, той може да разкаже много по темата”, обясни депутатът пред Narod.bg.

Копие от 4 стр. от Протокола от съвместното заседание на Комисията по национална сигурност и Комисията по външната политика на ВНС, състояло се на 20 август 1991 г.

На спявката станало ясно, че има дипломатически натиск от няколко посоки за създаването на етническа партия. В противен случай България е щяла да има сериозни вътрешни проблеми с т.нар. „малцинства” припомни източникът на Narod.bg.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!