Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Александър Маринов: Статуквото няма да си отиде без бой, но няма да си отиде и смеейки се

Александър Маринов

Предстои продължителен период на сътресения на политическата сцена у нас, този път няма как да се мине с козметика. Това каза за „Фокус“ проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при държавния глава.

„Ще се случат сериозни промени. За съжаление, няма достатъчна степен на готовност нито в политическите партии и лидери, нито дори в една голяма част от обществото. Ще се движим по метода на пробите и грешките, което въпреки всичко е много по-добре, отколкото да продължаваме да затъваме в едно блато. На този етап е ясно едно – въпросите са повече от отговорите, но все пак трябва да се започне, защото това, в което живеем и начинът, по който се управлява България не бива да продължава повече“, обясни той.

Според проф. Александър Маринов ще има опити за някакво олигархично или друго танго, но в обществото назря съзнанието, че трябва да се извършат незабавни промени.

Като председател на Стратегическия съвет при държавния глава той уточни, че не му е известно да има идея за създаване на политическа партия на президента Румен Радев. Статуквото няма да си отиде без бой, но във всеки случай няма да си отиде и смеейки се, каза още проф. Маринов. Според него августовските протести съвсем не са били безплодни.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://faktor.bg/b

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!