Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Политико: Лоялността на Борисов не стига. Протестите събудиха Европа

Бойко Методиев Борисов е един от най-младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП

Правителството на Бойко Борисов е изправено пред огромно изпитание тази сряда заради масови протести в цялата страна, които започват да тревожат Брюксел и Берлин. Така започва публикуван днес анализ на европейското издание на "Политико" за ситуацията в България.  

Вече почти два месеца предимно млади протестиращи участват в демонстрации, като те твърдят, че олигархична мафия държи под контрол държавата чрез влиянието си в съдебната система, медиите и силите за сигурност, коментира медията.

В текста се разказва за опита на Борисов да "рестартира" държавата с проекта за нова конституция и свикването на Велико народно събрание и реакцията на протестиращите, които в първия работен ден на обикновеното Народно събрание организират "Велико народно въстание".

"Политико" коментира, че целта на премиера е да си спечели време, тъй като няма да е в състояние да събере мнозинство от 2/3 народни представители, за да свика ВНС, предаде Клуб Z. По-голямата част от анализа е посветена на засилващите се критики от Европа. Години наред провалите на България с върховенството на закона се измъкваха строгите проверки на ЕС, каквито се провеждат в Полша и Унгария, защото Борисов избягва да води идеологическа война срещу Брюксел и често се стреми да парадира с лоялността си към Меркел и ЕНП, пише "Политико". И добавя:

Умението на Борисов да се измъква от международните критики отслабва и българската криза започва да бие тревожни камбани сред редиците на християндемократите, които дълго време бяха възприемани като бащите-основатели на ГЕРБ.

    "За мен е ясно, че трябва да говорим сериозно с правителството на Бойко Борисов, без увъртания", сподели Гюнтер Крихбаум - християндемократ и председател на комисията по европейските въпроси в Бундестага, пред "Политико". "Тези неща са недопустими. Присъединяването на България към ЕС бе обвързано с проемането ангажименти и очаквания и гражданите на България бяха измамени от плодовете на членството в ЕС".

Детлеф Мюлер, заместник-говорител на Социалдемократите (СПД) в Бундестага, също изрази опасения, че България може да се превърне в нова Унгария.

    "Ние (Германия) също трябва да обърнем повече внимание на държави като България по време на председателството на Съвета на ЕС", каза той.

Неговата партия, която е част от управляващата коалиция на Меркел, вече изрази подкрепата си за протестите срещу Борисов и Гешев.

Нарастващите опасения за България вече са видими и в Европейския парламент. Миналата седмица Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права проведе сесия за закрити врати за България, която разследва действията на главния прокурор и ролята на еврофондовете в корупцията, напомня "Политико".

Детайлите от заседанието не са известни, но мнозина представители на групата настояха публично, че България заслужава по-внимателна проверка.

"Не говорим достатъчно за България", заяви Катарина Барли, социалдемократ, бивш германски министър на правосъдието, който сега е вицепрезидент на Европейския парламент.

Когато бе попитан дали ЕС трябва да подложи България на същите проверки като Полша и Унгария, германският евродепутат от Зелената партия Сергей Лагодински отговори твърдо:

"Разбира се."

ГЕРБ оправда разследването на Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права като неуспешен опит на евродепутати от опозицията на България да навреди на имиджа на нацията.

Той е член на Българската комунистическа партия

Борисов в Топ 80 на най-богатите в света? Как ще харчат гепените милиарди - това им е проблем

Истината за дядото на Бойко –„убийството” на 9.IX.1944 опровергано от очевидец

Бил ли e комунист Бойко Борисов, или семейството му е било репресирано? Разкрития и снимки в Narod.bg

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Бойко Борисов и досието „Буда” – СИК, ТИМ и „Държавна сигурност”

Цветанов: Борисов ме накара навремето да арестуваме всички босове, за да ги изнудва за пари

Цветанов: Борисов лично ме караше да събирам рекета от групировките

Видеоклип от спалнята на Борисов: На гости у Баце

USA топ журналистът Джеф Стайн кратко и ясно: Бойко Борисов е мафиот. Страх ме е да дойда в България

Божков: Помни ли Бойко затвора в Чехия през 1993 г... И кой му прати адвокат да го измъкне...

Васил Костов: Бойко Борисов пренасяше каптагон за Турция

Офицер от МВР: При акция срещу контрабанда Бойко Борисов се криеше под ТИР, измъкнахме го и го арестувахме!

Георги Милков спаси от боклука списание с интервю на Бенатова с Борисов за СИК, Пашата и Васил Илиев. Борисов "Доколкото ме познавате, аз мога да бъда само в центъра"

Среден 3.43 с толкова е завършил Борисов за пожарникар

Ако не одобрявате един от най-младите комунисти в България Бойко, значи не одобрявате комунизма! Защо тогава не го осъдите?

Тодор Живков: Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църният дявол ви го е казвал!

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!