Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Жителка на провинция Ляонинг е подложена на арести и мъчения вече 9 години заради убежденията си

Ху Ин, преследвана вече 9 години от комунистическото правителство на Китай, затова, че практикува Фалун Гонг. (minghui.org)

Център за задържане гр Тяобиншан.

Център за задържане гр Тяобиншан. (minghui.org)

Великая Эпоха

На 4 юли в гр. Тяобиншан, по време на акцията „осигуряване на успешно провеждане на Олимпиадата” е арестувана Ху Ин, практикуваща Фалун Гонг. В момента тя е задържана вече 4 месеца и е подлагана на мъчения и побой.

По информация на Интернет страницата minhui.org от 6 юли, Ху Ин е била преместена от полицейското управление в център за задържане в гр.Телин. Здравословното й състояние по това време е много лошо, с отоци и наранявания по цялото й тяло вследствие на жесток побой, нанесен  по време на  престоя й в управлението.

На 29 юли, страхувайки се, че тя ще умре, управата на затвора връща Ху Ин обратно в ареста за предварително задържане на  гр. Тяобиншан. Засега тя се намира там без право на свиждания.

Неотдавна стана известно, че делото й е предадено на градската прокуратура, без да са посочени конкретни обвинения.

 По време на деветгодишното преследване на духовната практика Фалун Гонг от страна на Китайската комунистическа партия, Ху Ин е арестувана и измъчвана неведнъж. През октомври 1999 г, когато заминава за Пекин, за да отправи апел към правителството в протест на неговото отношение към Фалун Гонг, тя е арестувана и задържана в пекинския затвор. Там е бита, подложена на безсъние и изтезавана. На 13 ноември, месец по-късно, я изпращат в затвора на гр. Телин, откъдето е прехвърлена в местния трудов лагер. Там тя остава до 30 януари 2000 г, след което я преместват в трудов лагер в гр. Ляоян. По време на престоя си тя е принудена да работи по 12 часа на ден. На 19 ноември 2000 г Ху Ин е предадена на трудовия лагер Масанджа, откъдето я освобождават около година по-късно.

През януари 2002 г, докато раздава материали за Фалун Гонг, отново я арестуват и изпращат в полицейския участък на гр. Телин. През март 2002 г тя е осъдена на 3-годишно задържане в трудово-превъзпитателен лагер, след което наново е изпратена в известния с жестокото си отношение към затворниците лагер Масанджа. Там е

затворена в малка единична килия и бита с електрошокови палки, изтезавана с безсъние и със забрана да ползва тоалетна.

През март 2005 г освобождават Ху Ин, но тя продължава да практикува Фалун Гонг и да разказва на хората истината за преследването на последователите на Фалун Гонг от властта, поради което само месец след това отново я арестуват и осъждат на 4 г. лишаване от свобода. Този път след изтезанията у нея се появяват проблеми с бъбреците, а по-късно състоянието й се влошава дотолкова, че едва ходи.  Отслабва с 30 кг и трудно може да се справя сама, поради което е освободена.

След освобождаването си тя е посещавана практически всеки ден от партийни работници, които оказват психически тормоз върху нея и семейството й. В резултат на това, веднага след подобряването на здравословното й състояние Ху Ин напуска дома си и започва да се укрива, докато я арестуват отново.

*Справка:

Световна енциклопедия (2002 г) (World Book Encyclopedia): „Фалун Гонг – духовен начин на живот, появил се в Китай в началото на 90-те години. Фалун Гонг преподава техники за медитация с помощта на упражнения, като средство за постигане на физическо здраве, нравствена и духовна чистота.”

По данни на Информационния Център на Фалун Гонг, през 1999 г комунистическото правителство на Китай започва масови репресии срещу последователите на Фалун Гонг, виждайки в голямата популярност на тази практика заплаха за своята власт и страхувайки се да не загуби идеологическия контрол над хората. Понастоящем Центърът официално потвърждава 3209 смъртни случая на последователи на практиката в резултат на преследването; стотици хиляди са лишени от свобода. Много източници са потвърдили, че незаконното, масово изземване на вътрешните органи на лишени от свобода последователи на Фалун Гонг с цел продажба, е факт.  

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!