Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Христо Иванов: Имат ли Бойко Борисов и Валентин Златев обща тайна за 1 млрд. лв.?

"Един премиер може да търси сметка на един гражданин, камо ли пък на един влиятелен представител на грамадна руска компания, камо ли пък на един собственик на хотелска верига, какъвто е г-н Василич, може да му поставя по този начин въпроси, само ако има средства да му оказва някакъв натиск, някакво влияние. Например – ако имат някаква малка, обща тайна, една малка, обща тайна за 1 млрд. лв."

Държавата продължава да крие информация за ревизионни актове срещу "Лукойл". Това обяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в живо включване от новопостроения хотел "Хаят" в центъра на София.

Той разказа, че НАП е била осъдена на две инстанции да предостави информация за въпросните актове, но не изпълнила съдебните решения. След това той изпратил писмо до бившия финансови министър Владислав Горанов, който не му отговорил. Писал и на премиера Бойко Борисов. Той обещал актовете да бъдат публикувани, но това не било направено вече две седмици. Според Иванов, ако тези актове станат публично, ще се изясни има ли данни за неплащане на данъци за около 1 млрд. лв.

"За да няма никой изненадан, искам да кажа, че следващия път, когато ми се наложи, тук, след откриването на хотела, да задам тези въпроси, ще го направя на руски и на английски. Така че бъдещите гости на хотела, несъмнено инвеститори, несъмнено европейски чиновници и политици да могат да се запознаят с този интересен контекст. А също така с него да могат да се запознаят и бившите колеги на Валентин Василич", заяви Иванов.

Хотел "Хаят", който бе построен до паметника на Васил Левски, на мястото на някогашния "Сердика", се свръзва с бившия шеф на "Лукойл" Валентин Златев.

Преди месеци до медиите анонимно бе пуснат запис на разговор между премиера Борисов и събеседник, когото той наричаше "Валентин Василич". Борисов казваше, че дочул, че Василич бил "гръб" на лидера на БСП Корнелия Нинова и на президента Румен Радев.

Съдържанието на този запис не се разследва от прокуратурата. Бе образувано дело за незаконно записване на Борисов.

"Един премиер може да търси сметка на един гражданин, камо ли пък на един влиятелен представител на грамадна руска компания, камо ли пък на един собственик на хотелска верига, какъвто е г-н Василич, може да му поставя по този начин въпроси, само ако има средства да му оказва някакъв натиск, някакво влияние. Например – ако имат някаква малка, обща тайна, една малка, обща тайна за 1 млрд. лв.", заяви Иванов.

Източник: "Медиапул", glasove.com

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.lentata.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!