Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дионисий пред Фрог: Историята сега от Народа е ред да се пише – или ще е чест и гордост, или срам и плач

.

Историята сега от Народа е ред да се пише – или ще е чест и гордост, или срам и плач. С тези думи архимандрит Дионисий призова българите да се включат във Великото народно въстание на 2 септември на прощад ”Независимост”. Отец Дионисий е от първия ден на протестите с искане за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Той многократно говори пред множеството хора от трибуната на протеста. В свое ”Неделно възвание” за Фрог нюз днес той казва:
 Н Е Д Е Л Н О    В Ъ З В А Н И Е

ОБИЧНИ СЪОТЕЧЕСТВЕНИЦИ,

СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ,

ИСТИНСКИ ЕВРОПЕЙЦИ,

С Т Р А Х Ъ Т    У М Р Я !!!

В Р Е М Е    Е !!!

Д А  Ж И В Е Е    Ж И В О Т Ъ Т !!!

Б   Ъ   Л   Г   А   Р   И ,

На 2-ри септември т.г. (сряда) в 08:00 ч. всички ние – целокупният Велик Български Народ ведно да упражним по Върховното си право Висшата ни народна воля и да извършим категоричен всенароден Акт на предсрочно надюрисдикционно и легитимно прекратяване мандата на позорното и провалено 44-то Народно събрание на нашата Република България! Върховенството на правото повелява, че властта принадлежи на народа и настъпи часът, в който той е в дълг да я упражни пряко. Българският народ сваля служителите си от висши държавни ръководни постове, когато той сам прецени, като ги освобождава от една отговорност и ги подвежда под друга - по начин, по който също той законодателно сам определи.

Върховенството на Правото произтича от Бога. Върховенството на Закона произтича от Народа, който е негов създател – законотворец.

Няма “Велико Народно събрание” в дни, когато няма Държава. Нашата Държава е завладяна от друга. Формалната е владяна от реалната. Но тази реална държава не е нашата. Това не е България. Това е някаква друга държава на измамата. Затова няма “Велико Народно събрание”, тъй като формалните институции не са представляващи нас като народ и те не притежават изискуемата морална правна състоятелност за начеване на подобен възвишен процес. Затова, обаче, има Велико Народно въстание! То ще освободи Държавата на отците си от оковите на невидимия задкулисен поробител, за да я има и за децата му. Великото Народно въстание ще учреди своето си Събрание!

Майка България – нашата обща Родина, нашето общо Отечество (Колко красиви думи, нали?)!

Майка България е болна! Не някой друг, а тя – нашата Майка, тя е болна. Ако малко сърцатост и човещина има все още у нас – ще я изцерим, защото можем. У нас – в Народа е лекарството и ние сме лекаря. Ще я вдигнем от болничния одър, премахвайки с хирургична прецизност всички метастази на ракът, който коварно и безпощадно я убива, начевайки с омерзително обругавания, но и самопровалил се най-недостоен Български парламент; избраният от него най-срамен и същевременно най-безсрамен в помислите, в делата и в постъпките си Български Министър-председател; председателствания от него и избран от същото 44-то НС най-вреден и за трети път вече най-безличен Български Министерски съвет; избраният от политическия греховен псевдоелит безнравствен и най-безотговорен Български Висш Съдебен съвет; най-човеконенавистния и най-смехотворен Български Главен прокурор и най-продупчения Български кмет на Българската столица.

Ще я спасим! Нашата Майка България ще я изцерим! Тя ще стане, ще покаже снага, ще вдигне гордо глава, защото сърцето на Европа бие тук – в нея. Реката Еврос (Марица) извира от тук – в Българската велика планина Рила и защитава при южната ни съседка люлката на демокрацията от диктатурата на лудостта.

Призовавам всички Български партии и Български политически формации, всички и парламентарно представени, и извънпарламентарни политически сили, включително, а и най-вече управляващите чрез настоящото си парламентарно мнозинство ГЕРБ и Обединени патриоти да приемат единодушно разпускането на сегашното 44-то Обикновено Народно събрание и колкото и да е болезнено да постъпят народоотговорно и мирно да предоставят неполитическото Служебно правителство, назначено от единствения пряко избран от Българския Народ Държавен глава, съобразно високите критерии, поставени от Народа, да организира и проведе честни, свободни и демократични предсрочни парламентарни избори за 45-то Обикновено Народно събрание, което вече съобразно избистрилия се тогава политически процес да извърши необходимото, произтичащо от нагласите и справедливите искания на Българското общество!

Подходящо време за разкаяние на дело и покаяние по дух. Да, покаянието и прошката наистина изискват смелост, истинска смелост!

Всички, които са членове, симпатизанти, функционери и ръководители на партии, коалиции и политически организации и движения, елате на Площада и бъдете с нас – вашите сънародници! Гласоподаватели на ГЕРБ, елате да бъдем едно, заради нашата мила, родна страна! Вие, наши – Български евродепутати също извисете глас с целокупна България срещу продажната власт на софийския площад!

Резултатът е налице! Той е постигнат! Европейските институции установиха и обявиха узурпаторската вече власт в родна България за корупционна и за такава, с която не желаят повече да поддържат отношения. Този резил означава, че Европа, която обвързва кохезионната си политика чрез финансови средства от еврофондове с върховенството на Правото дава възможността Брюксел да ни обрече на мизерия, заради нашите мизерници. Краденето им приключи! Пари няма да видят! Българският народ трохи от трапезата на собствените си ограбители няма да яде!

Обръщам се към всички лекари и здравни служители, които в условията на световна пандемия послужиха и служат за политическа употреба, към всички учители, преподаватели и педагози, към всички хора на науката и академичната общност, към всички офицери, сержанти и войници в Българската армия, към всички български дипломати, завърнали се от мисия в страната, към всички, към всички магистрати – съдии и прокурори и към всички адвокати и хора на правото, към всички журналисти, поети, писатели, интелектуалци и хора на словото и перото, към всички читалищни деятели, към всички артисти – актьори, певци, музиканти, художници, музейни работници, галеристи и всички дейци на изкуството и културата, към всички спортисти, към всички работодатели и към всички работници, към всички земеделци, към всички студенти, докторанти и всички учащи се, към всички колеги на противонародно премиерстващия пожарникари, към всички участници в родния бизнес, а най-накрая, но не на последно място, а като акцент – и към всички духовници – православни, мюсюлмански, католически, протестантски, армено-григориански, юдейски и водачи на различни учения! Обръщам се към всички БЪЛГАРИ! Обръщам се (защо пък не) и към моят Патриарх!

На Втори Септември т.г. (02.09.2020 т.) от 08:00 ч. на площад “Независимост” (Фонтана пред Президентството). Нека проявим независимост от собствените си зависимости, страсти, пороци, грехове и нечестни обвързаности, та обновени нáедно да се преборим за Независимостта на милата ни Татковина и да я освободим от предателите! Те ще са в бившия Партиен дом, назоваван сега “Народно събрание 2”. На Втори – на тези, които са “Народно събрание 2” е време да се напише Двойка ( Слаб 2) за свършена и несвършена работа!

Народе, Народе Български, на Първи Септември е начало на Новата Църковна година! На Вторият й ден покажи, че ще въведеш страната си в по-добро и по-достойно новолетие! Народе, от цялата Земя Българска излез и в свойта Столица се намери! На Първи вкъщи, а на Втори – общия ни дом – Града на Божията Премъдрост София.

Народе, ела и влез у дома си! Народе, събери се! Народе, Народно събрание направи! Народе, от оковите сам се освободи, ставай, въстани и злосторниците си правдиво накажи! Народе, унижението, на което си подлаган преустанови! Народе, предлагат ти, ужким, (к)онституция, а превръщат дъщерите ти в тяхна стока за проституция! О, Народе, обезчестени, мерзостта изчисти и децата си в очите погледни. О, Народе, земята ти е свята, майките ни на нея с болки са ни раждали, а онези – твоите унищожители я превърнаха в територия – канал за техните безчестия! О, Народе, осъзнай се и от съучастието си – откажи се и се докажи! О, Народе, венец ти отива, а не окови! Счупи ги и за справедливост се пребори, още от най-ранни зори! О, Народе, господар на себе си бъди! 2-ри Септември!

Обични сънародници, Велики Българи, вярвайте! Повярвайте в себе си! Повярвате в единството! Повярвайте в силата, която като Народ имаме! Историята сега от Народа е ред да се пише – или ще е чест и гордост, или срам и плач.

Братя и сестри – българи-християни, първи ние бяхме покръстени от Майката-Църква в Константинопол в Православието. Одързостихме се веднъж да се отречем от злото. Да го направи пак! Нека покажем отговорност, защото нашият Господ Иисус Христос “отне силата от началства и власти. Той ги явно изложи на позор…” (Кол. 2:15). Не се плашете! Бог е с нас! Той направи чудото да прогледнем и сами като Граждани да се борим за своите изконни легитимни права на по-благоденстващ живот в правда, чест, достойнство, доблест и любов.

Нека всички Българи, без значение от етническа, религиозна, политическа, социална или каквато и да е принадлежност, в обич с обич да отвоюваме националното си достояние – България като чиста и свята Република по думите на Апостола Васил Левски – Йеродякон Игнатий!

Заветът е свещен! Обетът е благословен! Делото е свято!

Велико Народно въстание за Велико Народно извишение!

Светият равноапостолен и благоверен Цар Борис-Михаил, Покръстител Българский; светите равноапостолни братя-просветители Кирил и Методий и техните ученици – Климент и Наум Охридски Чудотворци, Ангеларий, Сава и Горазд; светият преподобен и богоносен наш отец Йоан Рилский Чудотворец; светият славен и всехвален Евтимий, Патриарх Търновский; светият преподобен наш отец Паисий Хилендарский и всички светии, просияли на Българска земя да благословят Денят – сряда, Втори септември с избавление на многострадалния Български народ от управляващото го покварено нечестиво зло!

76 години стигат! 45 години стигат! 30 години стигат! 11 години – също стигат! Край!!! Саможертва и самоотверженост! Идните поколения заслужават! Иначе, няма да ги има. Опрощение бъдещето не дава! Сега е моментът!

Сърдечно и най-специално се обръщам към всички съграждани, които пълнят кафенетата, кръчмите, баровете, дискотеките, хотелите и курортите, за да им извикам: БОЛИ, много боли, котато не проявявате съзнание на дело за мисия, дълг, кауза, идеи и идеали. Прощаваме ви, но елате при събратята и сестрите си, които искат общите ни мечти, копнежи и блянове да започнат да се реализират!

Настоятелен и горещ призив отправям към Президента на Републиката да застане сред нас – неговите съотечественици и в единството на Нацията гордо да развее Българското славно знаме! Великият Български народ защити своята Върховна институция и осъди нейното поругание. Сега нейното място е при този, който я е създал – Народът!

Апелирам към сърцата и душите на най-добрите приятели на Всенародния протест 2020 – жените и мъжете храбри и достойни Български полицаи! Към тях най-специално се обръщам. Послужете на вашия Български народ а не неговите родоотстъпници – безродници! Няма административна разпоредба, която да стои по-високо от вашата клетва. Хлябът, с който изхранвате вашите деца и семейства е споделян от целия Народ. Нека този хляб не е пропит с мъченическа Българска кръв! Нека този хляб да е заквасен от кваса на единството Български Народ – Българска полиция! И вие - всички, служещи в Българските специални служби, послужете на Народа си!

На площада не е нужно да се харесваме, нужно е само да се обичаме! От един Род сме – Българският!

А за всички онези, които ще ме корят и за тези, които възприемат живота по вярата не като смирение (което означава да си с мира на Бога в себе си и в заобикалящата те среда) за духовно извишение, а като инфантилно овчедушие няма да кажа нищо, защото ясно говори Свещеното Писание чрез св. апостол Павел: “Братя мои, усилвайте се в Господа и в мощта на силата Му; облечете се във всеоръжието Божие, за да можете устоя против дяволските козни, защото нашата борба не е против кръв и плът, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против поднебесните духове на злобата. Заради това приемете Божието всеоръжие, за да можете се възпротиви в лош ден и, като надвиете всичко, да устоите. И тъй, стойте, като си препашете кръста с истина и се облечете в бронята на правдата, и обуйте нозете си в готовност да благовестите мира; а над всичко вземете щита на вярата, с който ще можете угаси всички нажежени стрели на лукавия; вземете и шлема на спасението и духовния меч, който е Божието слово!” (Еф. 6:10-17)

БОГ НАПРЕД – НИЕ СЛЕД НЕГО!

СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!

София

30.08.2020 г.

Архимандрит Дионисий –

избран, утвърден и наречен за

Стобийски Епископ

със статус

подложен на гонение

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!