Следвайте "Буднаера" в Телеграм

От редакционната колегия на Epoch Times: ККП работи на кух комунизъм

От редакционната колегия на Epoch Times

Публикацията „Девет коментара за комунистическата партия ” накара хората на днешен Китай да се замислят за себе си, за ролята на Китайската комунистическа партия (ККП) и за китайската история. Възгледите на народа за ККП – една зла идеология, насърчаваща революция и насилие – се промениха. Партийната култура, която ККП използва за да стои на власт, се изкоренява. Деветте коментара вдъхнаха на хората на Китай смелост да действат според своята съвест и така да изберат нова посока. Тази промяна оказва дълбоко влияние върху Китай и света.

Революционно време

Ако приемем, че публикацията на Комунистическия манифест през 1848 г. е сложила началото на най-голямата промяна в света, то публикацията на Деветте коментара през 2004 г., която е катализаторът, довеждащ комунизма до неговия край с последващия го колапс на ККП, е събитие с подобна важност.

Политическите движения, включващи изтезания, убийства и измами, не са спирали откакто ККП дойде на власт. Половин век след като ККП узурпира държавната власт, 80 милиона души са починали от неестествена смърт. Тази цифра надвишава общия брой на хората, загинали в двете световни войни; тя е 13 пъти по-висока от броя на евреите, избити от Хитлер; и 260 пъти по-голяма от броя на китайците, избити от японците в Нанджинг през 1937 г. Изтърпявайки такива неизмерими престъпления, не са много хората, които да ги поставят под въпрос, да ги осъждат систематично, или да поискат някакво обезщетение от ККП.  

Партийната култура и тиранията на ККП

ККП унищожи формираните с хилядолетия ортодоксални убеждения, отричайки китайската култура и налагайки атеизма и материализма. Насилственото и систематично промиване на мозъци на цялото общество изопачи мисленето на китайците. Партийната култура на ККП превърна китайския народ в марионетки, които тя може да заплашва, манипулира и мами както намери за добре. Партийната култура контролира съзнанието и поведението на китайския народ във всеки един момент от живота му. Партийната култура е помогнала на ККП да премине леко през всякакви кризи и да набере отново сила, за да избива отново и отново своя народ и собствените си членове.  

Деветте коментара разкриха лъжите на ККП с неопровержими и проницателни исторически доказателства, които показаха жестоката грозота на т.нар. от ККП "велик, славен и правилен" имидж. Позорното начало на ККП доказа, че управлението на комунизма в Китай не е било избор на историята, както ККП принуждаваше хората да вярват. Началото на партията представлява само куп от лъжи и насилие. Наситената с убийства история на ККП обяснява защо тя не е спасител, а бедствие за китайския народ. Деветте коментара пробудиха онези, които бяха измамени от ККП и им даде смелостта и способността да се освободят от захватката на партийната култура.  

Когато хората разберат какво всъщност е ККП и престанат да вярват в нея, когато хората станат пак такива, каквито в действителност са и започнат да мислят независимо с общоприети убеждения, и когато хората разберат, че естествената справедливост стои над всичко, тогава партийната култура на ККП губи контрола си над китайския народ.

Откакто ККП дойде на власт Китай беше често поразяван от катастрофи. За окованото в партийна култура съзнание на китайците няма място за достойнство и свобода. Само след като се отърве от културата на партията ще може китайския народ да се освободи от оковите на тиранията. И само тогава ще има стабилен, богат, свободен и демократичен Китай, който да цени човешката природа и нравственост.

Изхвърляне на култовия език

Деветте коментара катализираха движение на духовно пробуждане в Китай. Те направиха несъстоятелна комунистическата теория, карайки хората да загубят напълно вяра в комунистическата система и да изхвърлят култовия език на ККП.

Китайският народ започна да изоставя комунизма преди около десет години. През последните две години пренебрежителното отношение към него става нещо обикновено. Интелектуалци в Китай постоянно създават нови граждански партии и дори Коалиция на опозиционните партии. Дори селяните, чиято земя беше нелегално иззета от правителството, заключиха, че „ККП не е била никога нещо добро”.  

Все повече китайци загубиха надежда относно ККП, с нейните продължаващи злодеяния. Уволнен от работа читател наEpochTimes каза пред медията: „Аз вярвах в миналото, че политиката на централното правителство е добра и че местното правителство не я изпълнява правилно. Сега видях ясно, че ККП е шайка от мутри, от първия до последния”.

Що се отнася до протестиращите в Пекин години наред жалбодатели, техните изказвания се смениха от "Отнесоха се с мен несправедливо" с "Това няма да ви се размине".  

Думите на Янг Джиа* „Ако вие не ми дадете обяснение, аз ще ви дам урок” станаха популярна фраза в Китай.  

Установеният от ККП култов език се разпада. Хора критикуват ККП за нейната диктаторска власт, използвайки езика от Деветте коментара. Изрази като „Обичай страната, но не партията”, „Да се отървем от ККП” и „ККП, връщай се обратно в Сибир” могат да бъдат сега видени често на Интернет блогове.  

Мао Дзедун въведе партийната култура по време на форум в град Ян (Yan) през четиридесетте години на миналия век с думите: „В този свят, всяка култура, литература или изкуство принадлежат на определена класа”. Затова партийната култура е „зъбците и винтовете на цялата машина на революцията”. Очевидно за ККП културата е само инструмент, с който да се заграбва и държи политическата власт.

Лозунгите, които ККП издига, се променят на всеки няколко години; от омразата и борбата в ранните години, до неотдавнашните "Три представителни" и "хармонично общество". Но независимо от това как ККП променя своите лозунги, те очевидно имат само едно предназначение: да задържат ККП на власт.

Културата е в основата на всяка държава; страна без култура не е страна.

Партийната култура, използвана от ККП, за да промива мозъците на китайците десетилетия наред, е в най-добрия случай субкултура. Тя е серия от двусмислени, ниско ниво парадигми с езикова среда, създадена на основата на комунистическата идеология. С разпространяването на Деветте коментара светът получи оръжие, което може да разобличи същността на измамната партийна култура и което руши основите на ККП.

Реалният комунизъм е мъртъв, но ККП все още се държи за празната черупка на комунизма. С осъзнаването на хората какво в действителност е ККП, те ще я изоставят напълно.  

Редакционна колегия на EpochTimes
19.11.2008 г.

* Янг Джиа (YangJia) бива задържан за каране на нелицензиран велосипед и бит от полицията в Шанхай през 2007 г. По-късно той се връща в полицейския участък и убива шест полицая. Необичайното в тази история e, че китайците защитават неговите действия на Интернет, знаейки колко брутална и безразсъдна е полицията, и научавайки от баща му за доброто отношение на Янг към други хора.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!