Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Касиер в Китай: „На последователи на Фалун Гонг билети не продаваме”

Последователката на Фалун Гонг, Гао Жунжун,  преди репресиите. Снимка: minghui.org

Гао Жунжун след изтезанието с електрошокови палки. Фото: minghui.org

Великая Эпоха

Семейството на последователката на Фалун  Гонг* Гао Жунжун, загинала преди 3 години в резултат на изтезания в затвора, и до сега e подложено на преследване от страна на комунистическия режим. Всички членове на семейството са вписани в специална база данни, в резултат на което майката на Гао не могла да си купи билет от град Шенян за Пекин, a племенницата й не могла да отиде да учи в Канада.

След смъртта на Гао Жунжун, родителите й, почти 80 на годишна възраст,  се преместили да живеят при втората си дъщеря в Пекин. В средата на август т. г. майката на Гао отишла в град Шенян заради лек ремонт по санитарна част в апартамента по молба на съседи. Но когато опитала да си купи билет на автобусната станция обратно за Пекин, продавачът на билети, след проверка на самоличността й, заявил на висок глас, така че да го чуят всички на опашката: „На последователи на Фалун Гонг и на вложители в компанията „Илишен”** билети не продаваме”. В резултат на което майката на Гао Жунжун така и не могла да напусне Шенян.

Според източник от Китай, по време на Олимпийските игри имената на последователи на Фалун Гонг, както и на техни родственици, са били въведени в специална компютърна база данни. По този начин, когато тези хора желаели да си купят билети за така наречените „чувствителни райони” (напр. Олимпийския град), след проверка на самоличността в базата данни, билети не им се продавали. Даже ако на някои от тях им се отдадял случай да си купят билет, то по време на качването във влака или автобуса ги очаквала повторна проверка на документите и сверяване с компютърната база данни.

По-рано племенницата на Гао Жунжун, която имала студентска виза за канадски колеж, също не могла да излезе от Китай, тъй като името й било вписано в „черен списък” на управлението за национална сигурност на КНР.

Припомняме, че на 7 май 2004 г Гао Жунжун е била арестувана и отведена в трудов лагер. Докато е била лишена от свобода, охранители  са я изтезавали и са обгаряли

лицето й многократно с електрошокови палки. Снимките, направени в болницата и изнесени с голям риск за живота, са станали още едно доказателство за вида на репресиите, на които са подложени последователите на Фалун Гонг в Китай.

На 5 октомври 2004 г помагат на Гао да избяга от болницата, но на 3 май 2005 г отново я арестуват. На 16 юни 2005 г Гао Жунжун умира от изтезания на 37-годишна възраст.

Родителите и сестра й са се обръщали многократно към правителствени ведомства с молба за провеждане на разследване по смъртния случай, но досега не са получили никакъв отговор.

По материали на minghui.org

Справка:

*Световна енциклопедия (2002 г) (World Book Encyclopedia): „Фалун Гонг – духовен начин на живот, появил се в Китай в началото на 90-те години. Фалун Гонг преподава техники за медитация с помощта на упражнения, като средство за постигане на физическо здраве, нравствена и духовна чистота.”

По данни на Информационния Център на Фалун Гонг, през 1999 г комунистическото правителство на Китай започва масови репресии срещу последователите на Фалун Гонг, виждайки в голямата популярност на тази практика заплаха за своята власт и страхувайки се да не загуби идеологическия си контрол над хората. Понастоящем Центърът потвърждава официално 3209 смъртни случая на последователи на практиката в резултат на преследването; стотици хиляди са лишени от свобода. Много източници са потвърдили, че е факт незаконното, масово изземване на вътрешните органи на лишени от свобода последователи на Фалун Гонг с цел продажба.   

**„Илишен” – крупна компания с главен офис в град Шенян. Няколко години я рекламират по централната китайска телевизия, като местните власти също я поддържат широко. В средата на миналата година компанията банкрутира. Стотици хиляди нейни вложители провеждат нееднократни масови протестни акции с искане правителството да им върне вложените пари.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!