Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ренета Инджова: Народът вече няма да търпи заради липса на алтернатива

Българският народ вече няма да търпи под предлог, че няма алтернатива. Никой в бъдеще няма да бъде оставян да управлява толкова дълго, още на третия ден ще бъдат сваляни властниците.
Това заяви в интервю пред БНР Ренета Инджова, служебен премиер на България в периода от октомври 1994 до януари 1995 година. 

Тя определи като “бутафорен” ходът на ГЕРБ с предложението за изменения в конституцията и свикване на Велико народно събрание. И заяви, че кабинетът “Борисов 3” е абсолютно дискредитирано не само пред българските граждани, но и пред света. 

"Не сме изработили политически модел, в който алтернативно да се сменят управляващи и опозиция, напротив - те са си като братя близнаци. Смяната между тях обаче е абсолютно задължителна и колкото е по-честа, колкото и да струва това на обществото, това е единственият начин да се стигне до политическо умение да се избира правилното", посочи Инджова. 

Тя заяви категорично, че задачата на служебните правителства трябва да бъде “да разчистват терена”, когато редовните правителства стигнат до крах: 

"Когато една власт в погромите си и безчинствата си е стигнала до положението, в което сме - икономиката на страна е в режим на свободно падане, какво да стане, да дойде едно правителство, което да замаже нещата ли?".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!