Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Захариева ще обяснява на Брюксел, как Бойко и Гешев са заети с корупцията и няма как се явят, но стига Брюксел да плаща, корупцията е в сигурни ръце

Екатерина Захариева не говори английски, но и не е нужно защото когато става дума за корупция всички разбират от български

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще обяснява днес пред Брюксел има ли проблеми с демокрацията у нас. Това тя ще направи чрез видеоконферентна връзка по показана на подкомисия на Европейския парламент.

Според поканата в срещата трябваше да участват премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев - двете лица, срещу които е насочено гражданското недоволство. Протестите у нас (а и на сънародниците ни в чужбина) не стихват вече 51 дни.

Разговорите ще бъдат при закрити врата. 

Освен Захариева, в изслушването ще участват и зам.-главният прокурор Красимира Филипова и зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова.

В разговорите ще участват още и представители на Венецианската комисия към Съвета на Европа и други европейски институции, а от българска страна ще присъства журналист и представител на гражданското общество. 

Групата разглежда случаи на заплаха за демокрацията, върховенството на закона и основните права, както и борбата с корупцията в Евросъюза.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!