Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мента общата: С новата Конституция ще докажем, че ние от ГЕРБ мислим за бъдещето на България – Депутати от VII ВНС излязоха с декларация срещу опитите на ГЕРБ да заличат българската Конституция

След консултациите с ВМРО и НФСБ, днес в парламента Менда Стоянова се похвали, че според нея историческият момент сега и желанието на Бойко Борисов за свикване на Велико Народно Събрание и нова Конституция ще докажат на всички, че от Герб мислят за бъдещето на България.

Времето на старата конституция отмина, всички виждаме, че тя не само че не е актуална, дори напротив тя пречи на напредъка на България. Живеем в глобални, модерни времена в които всички ние трябва да сме новатори, за да дадем сили на младите българи, да се развиват в България. Конституцията, която всички трябва да приемем трябва да е нещото, което ще накара младите, които както виждаме вече не са дори на протестите яхнати от политиците на опозицията да видят бъдещето си тук.

И всичко това благодарение на Бойко Борисов, който прозря момента за революционни промени в България, които ще запишат името в историята до тези на най-великите водачи на нацията.

Депутати от VII ВНС излязоха с декларация срещу опитите на ГЕРБ да заличат българската Конституция

Депутати от VII ВНС излязоха с декларация срещу опитите на ПП ГЕРБ да заличат българската Конституция, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Декларацията идва след предложението на ГЕРБ за нова Конституция и свикване на ВНС.

Документът бе приет по време на среща, организирана от кандидата за председател на БСП Корнелия Нинова с народни представители от VII ВНС. На срещата присъстваха около 50 от народни представители от VII ВНС, сред които - Нешка Робева, проф. Стефан Стоилов, Румен Воденичаров, проф. Петър-Емил Митев, Георги Константинов, Красимир Премянов, Александър Томов, проф. Петър Башикаров и други.

„Ние, народните, представители от Седмото Велико Народно събрание, водени от разбирането, че на 12 юли 1991 г., с приемането на Конституцията, изпълнихме своя исторически дълг към българското общество и държавност, установявайки република с парламентарно управление, в която цялата държавна власт произтича от народа;

Отчитайки международното признание, което получи българската конституция;

Съзнавайки отговорността за опазването на политическия плурализъм и демокрацията и основните права на гражданите;

Потвърждавайки верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, равенство, справедливост и търпимост; Твърдо решени да отстояваме бъдещето на България като демократична правова и социална държава - единствен гарант за просперитет, заявяваме, че: категорично се противопоставяме на опитите на ПП ГЕРБ и присъдружните им организации да заличат действащата българска Конституция“, се посочва в декларацията.

В документа се посочва още, че на България не е необходима нова Конституция, а управление, което най-сетне да изпълни повелите на сегашната.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!