Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Червенкова: Борисов се страхува от блуждаещия куршум, който го чака. Той посегна на много хора. Много хора съсипа. Марков: Ако има нещо полезно от присъствието на един престъпник като ББ в българската политика е...

Клелият се във вярност към комунизма Борисов: Юмрукът не е символ на демокрацията – Абсурдите в България ми идват в повече

„Протестите страшно много уплашиха властта. Това не е малко. Борисов е изплашен до смърт, но не от възможността за съдебно преследване. Той се е спазарил за това с някакви хора. Страхува се от блуждаещия куршум, който го чака. Той се страхува, че ще се превърне във физически труп“. Това коментира пред БНР журналистът Копринка Червенкова.

„Първо започнаха да му пускат записи, след това – клипчета. След това записите спряха, макар че има логика да има още. За записите се спазари. Но е ясно, че с тези, които го дебнат, за да се разправят с него радикално, не се е спазарил. Той посегна на много хора. Много хора съсипа. Съсипа живота на много хора, не само бизнеса им“, допълни тя. 

Копринка Червенкова поясни, че Борисов се е захванал за властта, защото си мисли, че тя го пази. „И тя наистина го пази. Властта дава територия, в която може да се маневрира, да се правят пазарлъци, да се правят сделки. Неговият терен обаче вече е силно стеснен“, каза още журналистката. 

Според нея протестите вече са се уморили, „но уморени, не уморени, докато продължават, Борисов ще седи в сокака, в който се е набутал“. „Единствената възможност да оцелее е ходът с Великото Народно събрание, за да удължи престоя си във властта. Има шанс да разчита, че протестът ще се спихне… Протестът има конкретни и ясни искания – Борисов да си отиде в комплект с главния прокурор“, посочи тя. 

По думите на Червенкова изходът от ситуацията е сложен. „Единственият начин да се отървем от Борисов е неговите хора да му спретнат вътрешен преврат“, смята журналистката.

---

Ако има нещо полезно от присъствието на един престъпник като ББ в българската политика е, че той разби завинаги мита за автентичност и наличие у нас на интелигенция, творци, бизнес, политически и всякакъв друг елит, както и за свободна страна и журналистика. Всичко стана на пух и прах, каквото винаги е било! Това е добре.

Маските паднаха, а зад тях се разкриха грозните лица на леките хора. Милиони дребни души на родени търговци в храма, на които целия смисъл на живота е личното им оцеляване - пролетариат!

И да, държавата трябва да се рестартира, но не и без да се плати цена за стореното от тези коварни подлеци и лицемери, заради които погребахме без време прекалено много невинни души - наши роднини, любими и приятели. Спирам до тук при това никак случайно !

Разговорът оттук нататък е високо експертен и много малко политически ...

Николай Марков

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

https://www.facebook.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!