Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фалшивият пожар на ККП отпреди 20 години и неговият токсичен дим продължават и днес

(Minghui.org) По време на драмите от 2020 г. много хора на Запад станаха свидетели на това как Китайската комунистическа партия (ККП) прикрива огнището на коронавируса и заблуждава света. Пряко и непряко, ККП също е манипулирала общите избори в САЩ, за да прокара комунистическата си програма в свободния свят. Всичко това изглежда шокиращо, но наистина отразява същността на ККП - бруталност, омраза и лъжи.

Вътре в Китай, където ККП е на власт в продължение на десетилетия, има безброй примери за нейната зла природа. Един от най-лошите е инсценираният инцидент на самозапалване, насочен към оклеветяване на Фалун Гонг, система за мирна медитация, основана на принципите на Истина, Доброта, Търпение.

Този инцидент се случи преди 20 години, на 23 януари 2001 г., в навечерието на китайската Нова година. Петима души се самозапалват на площад Тянанмън и властите бързо заявяват, че са практикуващи Фалун Гонг.

Въпреки прословутата новинарска цензура на ККП, инцидентът е докладван от устата на ККП, агенция Синхуа, на английски два часа по-късно. Същата вечер видеозаписите са пуснати в праймтайма на новинарската програма на Централна китайска телевизия (CCTV), News Broadcast (Xinwen Lianbo), по времето, когато много китайски семейства се събират пред телевизора, за да гледат новогодишната гала на CCTV.

По-малко от две години преди инцидента, през юли 1999 г., тогавашният лидер на ККП Дзян Цземин стартира национална кампания срещу Фалун Гонг. Той обещава да унищожи Фалун Гонг за три месеца с политиката си на преследване, като нарежда за практикуващите Фалун Гонг: “Изтребете ги физически, унищожете ги финансово, съсипете репутацията им“.

Когато опитите му не успяват да накарат практикуващите Фалун Гонг да се откажат от вярата си, Дзян и съучастниците му планират инцидента на самозапалване, за да подбудят страх и омраза у хората срещу Фалун Гонг.

В допълнение към непрекъснатото отразяване на инцидента, Дзян също така нарежда на други програми по телевизията, радиото и вестниците да продължават да клеветят Фалун Гонг с инцидента. Нещо повече, този инцидент е записан в образователни материали, включително учебници и други места, за да учи учениците, че Фалун Гонг не е добър.

Инсценираният инцидент на самозапалване се превръща в може би най-вредната клеветническа пропаганда, която обръща отношението на много китайци от съчувствие към омраза срещу Фалун Гонг.

Фалшив огън

Подробен анализ на кадрите, показанията на свидетели и свързаните с тях доклади могат да бъдат намерени от Focus Topic of Self-Immolation Hoax на Minghui.org. Тук

разглеждаме накратко няколко основни неща, идентифицирани от видеоклипа за видеонаблюдение, които показват, че пропагандата е инсцениран инцидент.

Смърт, причинена от удряне на обект. Лиу Чунлинг, жена, за която се твърди, че е изгоряла до смърт при инцидента, е ключова фигура, тъй като дъщеря й също е участвала в инцидента. Видеоанализът показва, че в действителност Лиу е починала от удар с тежък предмет, хвърлен от мъж с военно палто.

Над 20 пожарогасители и одеяла се появяват за минути. Полицията не е известна с грижата си за живота на обикновените граждани, както беше показано в Кръвопролитията на площад Тянанмън през 1989 г. Но в този случай полицейските служители имат над 20 пожарогасители и одеяла - вместо сълзотворен газ и пистолети - мигове след Инцидента. Заслужава да се отбележи, че полицията обикновено не носи със себе си пожарогасители или одеяла.

Може да пее четири дни след опериране на трахеята. 12-годишната Лиу Сийинг е дъщеря на Лиу Чунлинг, като и двете са се самозапалили, съласно репортажите. Съобщава се, че дъщерята има обширни изгаряния и е хоспитализирана. Четири дни след като трахеята й е оперирана, тя е интервюирана от CCTV и дори изпява песен. Това противостои на здравия разум.

12-годишната Liu Siying е интервюирана от CCTV и изпява песен четири дни след операция на трахеята.

Нетипично трепиране на екстензивно изгаряне. За няколкото оцелели, включително Лиу Сийинг, се твърди, че страдат от тежки изгаряния на големи части от тялото си. В този случай обикновено се изисква вентилация заедно със строг контрол на инфекциите, за да се улесни възстановяването. Но от репортажите на CCTV и други медии всички тези жертви са плътно обвити с много слоеве марля в болницата Джишуйтан в Пекин. Няма никакви предпазни мерки, дори когато репортерите се приближават до тях в непосредствена близост.

Дрехите са изгорени, но запалимо вещество е непокътнато. Твърди се, че една от жертвите е Уанг Дзиндонг. Въпреки че дрехите му са силно изгорени, на силно запалимата обикновено коса й няма нищо, както и на бутилката Sprite между краката му, за която се твърди, че съдържа бензин. Освен това полицейският служител до него, който държи пожарно одеяло, е забелязан спокойно да стои известно време до Уанг, без да хвърля одеялото върху него, изчаквайки Уанг да извика, че е практикуващ Фалун Гонг.

 Косата на Уанг и бутилката Sprite не са изгорени.

Три версии на Уанг. В репортажите на CCTV и Xinhua има три версии на Wang Jindong.

Три версии на Wang Jindong: Версия 1 (вляво): публикувана от Xinhua на 23 януари 2001 г., няколко часа след инцидента. Версия 2 (в центъра): изображение, показано в програмата “Интервю на фокус” на CCTV на 30 януари 2001 г. Версия 3 (вдясно): изображение, показано в програмата “Интервю на фокус” на CCTV на 10 април 2001.

Експерти по разпознаване на лица идентифицираха трите версии като различни една от друга. Освен това, по искане на Световната организация за разследване на преследването на Фалун Гонг (WOIPFG), лабораторията за разпознаване на гласове в Националния тайвански университет след извършени анализи заключи, че гласовете във версия 2 и версия 3 не са от едно и също лице.

Усилия за изясняване на фактите

Филип Пан от Washington Post публикува статия на 4 февруари 2001 г., озаглавена „Човешкият огън запалва китайска мистерия“. Котаго Пан посещава родния град на Лиу Чунлинг в град Кайфън, провинция Хенан, нейните съседи му казват, че никой никога не е виждал Лиу да практикува Фалун Гонг.

Въпреки всички тези недомислици в репортажите на ККП за инцидента със самозапалването, много подозрително е, че за такава спешна ситуация екипът на CCTV е разполагал с професионални камери за едновременно наблюдение от различни ъгли с различни видове обективи.

Освен интервюирането им като част от официалната пропаганда, на никой друг не е било разрешено да има достъп до самозапалилите се. Служителите на ККП не коментират по тези въпроси. По-късно за 12-годишното момиче Лиу Сийнге е обявено, че е извън опасност, но наскоро след това е съобщено, че е „починало“, без да се даде каквато и да било възможност на външни лица да проверят нейната версия на историята.

Организацията Международно образователно развитие (IED) повдигна този въпрос на конференция на ООН на 14 август 2001 г. Организацията осъди държавния тероризъм на ККП и изтъкна, че инцидентът на самозапалване е инсцениран с цел да се оклевети Фалун Гонг. Тя също така посочи, че инцидентът включва измама и убийства. Въз основа на видео анализ, IED вярва, че инцидентът е инсцениран от китайските власти.

Хора, които са гледали видеото или са чели видеоанализа, ще знят, че този фалшив пожар е инсцениран инцидент за клевета на Фалун Гонг. Но въпреки това голям брой китайци са подведени. За да помогнат на обществеността да се информира какво се случва, практикуващи Фалун Гонг в Чанчун, провинция Дзилин, прихващат кабелен телевизионен сигнал в 20:00 ч. на 5 март 2002 г. и пускат видеоанализа заедно с друго видео за Фалун Гонг, едновременно по осем канала. Прихващането продължава повече от 40 минути и стотици хиляди хора научават истинската история.

За да накаже практикуващите за разкриване на фактите и за сплашване на другите, тогава лидерът на ККП Дзян Цземин - който също започва преследването през 1999 г. - издава заповед „Убивай без милост!“. В резултат на това полицията арестува около 5000 практикуващи в Чанчун. Най-малко седем от тях са убити в полицията, а още 15 са осъдени на до 20 години лишаване от свобода. Сред тях са г-н Liang Zhenxing и г-н Liu Chengjun осъдени на по 19 години затвор, докато г-жа Zhou Runjun е осъдена на 20 години.

Това е един от многото брутални инциденти, извършени от ККП срещу невинни хора в Китай. След като потиска икономически хората (селяни, собственици на предприятия, интелектуалци и т.н.) през 50-те години, унищожава културата през 60-те години и изкоренява демократичното движение през 1989 г., през 1999 г. ККП разширява терора си до вярата на практикуващите Фалун Гонг.

Подобно на Нерон в древната Римска империя, който наклеветява християните за запаления от него Голям пожар в Рим, ККП предприема безброй атаки срещу практикуващи Фалун Гонг, които следват принципите на Истинност-Доброта-Търпение, за да станат по-добри граждани. Тъй като мощта на ККП се повиши в международен план през последните години, все повече хора са в опасност, заставайки на страната на режима и залагайки бъдещето си на него.

Днес над 370 милиона души са напуснали ККП и нейните дъщерни организации, Младежката лига и Младите пионери. Надяваме се повече хора по света да се дистанцират от ККП, за да могат да имат безопасно бъдеще.

Chinese version available

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: A False Fire Was Started by the CCP 20 Years Ago and Its Intoxicating Smoke Continues | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!