Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отец Дионисий с въпрос към немското посолство: Вярно ли е, че ваши служители са започнали да пътуват от София за Берлин с дипломатическа поща, в която никой не знае какво се пренася?

Кадър Евроком

Протестите показват чудо, за което не съм предполагал, че ще се случи. Трябва да кажем „баста“ на онова, което вече 30 години се случва в нашата страна. Това каза специално за телевизия Евроком архимадрид Дионисий.

„Всичко, което не е част от този политико-олигархичен модел за последните 75 години, няма как да не обедини всички. Няма значение кой е с една или друга цветова принадлежност – всички трябва да бъдем единни, за да продължи по някакъв начин нашето отечество да съществува“, каза още той.

Той коментира и позицията на пловдивския митрополит Николай, който защити премиера Бойко Борисов.

„Да се каже за последните 11 години, че са най-светли – това означава или че някой е сложил розови очила, или че няма никаква нужда от народ, а за църквата това е престъпление да го произнесе“, каза архимадритът.

Божият служител отправи чрез телевизията ни и няколко съпроса към 3 посолства у нас.

„Онази компания в Европа, която наблюдава процесите, да отговори на няколко въпроса. Вярно ли е, че служители на немското посолство в София твърде зачестено са започнали да пътуват от София за Берлин с дипломатическа поща, в която никой не знае какво се пренася? Обслужват ли онези служители на посолството някогашните ангажименти, които може би тук създаваната партия ГЕРБ е поела към фондациите Ханс Зайдел и Фридрих Науман, а пък бих казал и към онази фондация, която не я споменават, но аз мисля, че също има отношение към създаването на ГЕРБ - Конрад Аденауер. Докога посолствата на Франция и САЩ, които бяха активни по време на протестите през 1997 и 2013, ще се правят, че у нас има само краива природа, която обаче бива унищожавана с тяхно съгласие“, пита той.

По думите му премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев са символ на задкулисието.

„По-добре е Борисов да излезе с достойнство при протестриращите и да каже: моля ви за прошка и дайте ми възможност някъде там да се кая, без дори да ме виждате. Човек с поведението на Борисов, с тази жлъч и това тропане по масата, като че ли той е роден специално за властта. Премиерът не въплащава българския гений, въпреки, че много от лошите му черти може да ги наблюдаваме само в неговото поведение“, каза божият служител.

Той е сигурен, че протестът ще завърши с оставките на Гешев и Борисов.

„Доброто ще победи злото“, категоричен е той.

Видео виж тук https://eurocom.bg/

https://petel.bg/

Отец Дионисий - един от нас

В Българската Православна Църква има около 1500 свещеници. Всеки един от тях получава по 1500 лева заплата от данъкоплатците плюс възнаграждението им от Светия Синод уредено по няколко начина. Считам, че тези средства са достатъчни, за да живеят спокойно, като отчитам нивото на трудовите възнаграждения за страната.

Не така, обаче, стои въпросът с достойнството, честта и морала на лицата, които са приели духовен сан. От всички тези 1500 свещеници, само един единствен от тях отиде при протестиращите и застана с лицето и църковните си одежди до разбунтувалите се срещу беззаконията на политическата мафия свободни граждани.

Това е отец Дионисий - високо православно дърво!

Ерудиран, стегнат, въздържан, но прецизен в действията си мъж, който знае какво прави, защо го прави и какъв резултат от тези действия ще последва. Точен в изказа и поведението си свещенослужител, срещу когото потъналите в море от пороци негови братя в Христа изляха най-отровната си жлъч. Преписаха му всички смъртни грехове, само да покажат, че и той е като тях, за да няма алтернатива на тяхното беззаконие и низост.

Познавам Дионисий лично и ви уверявам, че е прекаран през моето сито, през което единици хора са минали! Вярвам, че ако ако половината от свещениците ни имаха такова самоуважение и любов към човека, БПЦ щеше да има друго лице - красиво и желано от всички. Не само от властта и свързаните с нея престъпници и компания.

Реформацията на БПЦ, независимо от нейния знаков консервативен дух е неизбежна. Трябват ни духовни водачи, а не духовни слепци облечени в расо. Имаме нужда от милост, не от църковни съдии. Искаме мир с Църквата, не войнстващата й посредственост. Настояваме за власт на разума, не за безвластие и плътски мъдрувания по всички духовни теми. Искаме си вярата, не религията, в нейната най-лоша и порочна светлина.

Отец Дионисий - един от нас.

Николай Марков

https://www.facebook.com/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!