Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петър Бояджиев: Погледнете воплите на Александър Йорданов, добрал се вече чрез ГЕРБКП до кюфтетата в Брюксел и всичко ще ви стане ясно

Сегашните събития в България, протестите и отношението на повечето бивши сдс лидери от 90-те години към тях, са повод да се върна към тези решаващо важни начални години и различията ни тогава с тях.

Говоря за нашите различия, защото аз не бях сам, а става дума за позициите на повечето бивши политически затворници, които бяхме понабрали малко политически опит по затворите и в чужбина.

За нас тогава целта беше ясна, по-бързо и по ефективно излизане от комунистическта система на организация и на управление на обществото ни.

Докато много от легналите си на 9 ноември, кротки граждани на комунистическото общество, а някои и с партийни книжки под масата, се бяха събудили на 10 ноември 1989 година, силни и непримирими комунисти, имаха също ясна цел, със зъби и нокти да станат колкото може по-популярни защитници на новото време и разбира се да заемат по високи позиции в новото общество, което историята беше решила да дойде на бял свят.

Виждате разликата в подхода на двете групи.

Ами ясно е, че групата на десетоноемврийците, скрито ни мразеше, поради простият факт, че с миналият си живот ги засенчвахме в някаква степен и смятаха, че сме им конкуренти.

Е, загубилите историческата битка комунисти, добре си даваха сметка за реалноста и с всички средства с които разполагаха, работеха за изграждането на антикомунистическия имидж на тези десетоноемврийци.

Виждате, че тук интересите им съвпадаха и бяха реално в общ фронт срещу нас.

Нашият трезв глас много трудно успяваше да се промуши тук-там.

С повечето десетоноемврийците, се познавам добре.

Те не можеха да се опълчат, явно, дори се подмазваха в личните контакти, но зад гърбът ни бяха ръка за ръка с нашите врагове, които преди това ни затваряха по затвори и какво ли не още.

По темата мога да пиша стотици конкретни събития, но не това сега е важното.

Важното е, че те и днес са против протестите, а аз ги подкрепям безрезервно и аргументирано.

А погледнете воплите на Александър Йорданов, добрал се вече чрез ГЕРБ до кюфтетата в Брюксел и всичко ще ви стане ясно за ролята на десетоноемврийските антикомунистти за да е България днес в това окаяно състояние.

https://www.facebook.com/peter.boyadjiev.9/

С тази протестна вълна младите помогнаха много и на по старата генерация да прочете, ако желае, истината за случилото се зад кадър, през 90-те години.

Застанаха в една редичка зад Пеевски и ПИК- новото работническо дело, Георги Марков- агент Николай, Александър Йорданов, Спас Гърневски, Евгений Мохайлов и още други светила, от които навремето не можеше да се вземе думата и които дори не виждаха земята като ходеха. Така си бяха вирнали шапконосителите

https://www.facebook.com/peter.boyadjiev.9/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!