Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Човекът добър, не обича комунизмът, нещо повече мрази го, но под страх да не стане по-лошо му служи и разбира се психиката му деградира жестоко

Image may contain: 1 person, eyeglasses, beard and closeup

Страхът е ръждата на човешката душа.

Той я разяжда бавно, но сигурно.

Защо повдигам този въпрос.

По времето на комунизмът една част от хората, ненавиждаха комунизмът, но от страх никога не са го признвали, дори и в най-близката си среда.

Този начин на двойнствен живот на личноста, в една враждебна за нея среда, но приемайки я, се отразява върху целият начин на мислене и на поведение на личноста.

Тази личност, веднъж допуснала да стане роб на страхът, поради инстинкта си за самосъхранение, губи и голяма част от мисловните си и оценъчни възможности.

Съществуването на страхът е най-естественото нещо в такива условия, но има две възможности.

Или ставаш роб на този страх и започват деформациите, или се опитваш да се бориш с този страх и да не му ставаш роб, дори и с поемането на определени рискове.

Ако погледнете, кои не разбират случващите се протести, ще видите, че там преобладава точно тази част от хората, живели със страхът по времето на комунизмът и не успели да се борят с него.

Аз познавам добре този проблем.

Наблюдавал съм го и в затвора.

Човекът добър, не обича комунизмът, нещо повече мрази го, но под страх да не стане по-лошо му служи и разбира се психиката му деградира жестоко от това неразрешимо противоречие.

Peter Boyadjiev

Тодор Живков: Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църният дявол ви го е казвал!

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!