Как ковчежникът на Синода митрополит Николай стана милионер покрай Бойко Борисов (Разкрития)

Снимки: Правителствена информационна служба

Глава 6: БУНТ ПРОТИВ БОГ

Бойко Методиев Борисов е един от най-младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП

Борисов в Топ 80 на най-богатите в света? Как ще харчат гепените милиарди - това им е проблем

Истината за дядото на Бойко –„убийството” на 9.IX.1944 опровергано от очевидец

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Бойко Борисов и досието „Буда” – СИК, ТИМ и „Държавна сигурност”

Видеоклип от спалнята на Борисов: На гости у Баце

USA топ журналистът Джеф Стайн кратко и ясно: Бойко Борисов е мафиот. Страх ме е да дойда в България

Божков: Помни ли Бойко затвора в Чехия през 1993 г... И кой му прати адвокат да го измъкне...

Васил Костов: Бойко Борисов пренасяше каптагон за Турция

Офицер от МВР: При акция срещу контрабанда Бойко Борисов се криеше под ТИР, измъкнахме го и го арестувахме!

Среден 3.43 с толкова е завършил Борисов за пожарникар

Ако не одобрявате един от най-младите комунисти в България Бойко, значи не одобрявате комунизма! Защо тогава не го осъдите?

Тодор Живков: Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църният дявол ви го е казвал!

Осъдете комунизма и ВИЕ

Десет години благодат за Църквата – така пловдивският митрополит Николай описва управлението на Бойко Борисов. И е прав, но единствено за това, че покрай това хора от Църквата успяха да се облажат, а самият той натрупа немалко състояние, разкри Narod.bg.

Само преди няколко дни пловдивският митрополит бе забелязан с най-новата си придобивка – черно Ауди А-8. То е по-ново от предишното му, също с номер РВ 3737.

Смятан за изключително близък до властта на премиера, митрополит Николай не се притеснява да се ползва с привилегии. Една от тях – наличието на „буркан“ върху автомобилите му, независимо, че това е незаконно.

В пловдивската полиция са изпратени множество сигнали за това, но не е назначена нито проверка, нито пък е получен официален отговор, научи Narod.bg.

Но какво свързва толкова Бойко Борисов с митрополит Николай?

За него се говори, че е изключително приближен към ГЕРБ и на практика всичко, което прави, е с протекциите на партията.

Като всеки с нечиста съвест, премиерът Борисов не пропуска да покаже съпричастността си към църквата и това, че е вярващ. Неслучайно избра за декор на една от среднощните си „речи“ икона на Св. Богородица.

Не пропуска да публикува на стената си във Фейсбук и снимки от посещенията си в църкви, сниман със запалена свещ, свел „богоязливо“ глава.

Независимо от слуховете, че е избрал юдаизма за своя религия, Бойко Борисов е изключително близък с митрополит Николай и дори не крие закрилата, която е поставил над него.

Неслучайно в църковните кръгове се твърди, че той ще е следващия патриарх, съвсем скоро вече ще е навършил 50 години и ще е изпълнил необходимите предпоставки за това.

Самият митрополит далеч не се ползва с популярност сред вярващите в Пловдив, които недоволстват от показността на придобивките му за хиляди левове, която е далеч от смирението, необходима за Божиите служители.

Около него има и друга интересна подробност. Николай е изключителен „любител“ на пътуванията до Гърция.

Честите му визити там са придружени от отец Александър, който служи в столичния храм Св. Параскева. Слуховете сред църковните служители са, че всъщност отец Николай е т. нар. ковчежник на синода и пътуванията до Гърция са свързани с изнасяне на парите, които се доставят в манастира ни Св. Зограф в Атон.

Пътуванията до Гърция имат и друг мотив – църковният „хипермаркет“ Св. Стилиян в Пловдив. Именно от него се снабдяват храмовете не само в града и областта, а в почти цялата страна.

Стоката там всъщност се доставя от Гърция, откъдето се купува на цени доста под тези, на които после се продава, разкриват източници на Narod.bg

За отдалечеността на митрополит Николай от вярата говори дори и начинът, по който се отнася към църковните реликви.

Когато се прави ремонт на митрополитската катедрала Св. Марина на мястото на уникални плочи от 19-ти век е поставен китайски гранит и то китайски, защото е по-евтин.

Друга гавра е закриването с тапети на иконописи от школата на Захари Зограф, рисувани от него и учениците му.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!