Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Колко жалко, че Бойко забрани на г-н Дани Кирилов да пише във фейсбука!

Image may contain: 1 person, meme and text

Мария Иванова 

Колко жалко, че Бойко забрани на г-н Дани Кирилов да пише във фейсбука!

Ако не му беше забранил, щях да го помоля да ми сподели тук новата конституция, дето вече я е написал.

А така – като не я знам, изпадам в още по-голям уплах.

Анна Заркова

Нели Куцкова: Ако такива хора ще пишат Конституция, по-добре да не я пипаме

В България Конституцията не се предлага от премиера. Дебатът е твърде закъснял. От много години се говори за промени в Конституцията. Не мога да кажа тези са хубави, а тези не са. Ако такива хора ще пишат Конституция, по-добре да не я пипаме.

Това каза съдия Нели Куцкова по БТВ. Дебатът трябва да се проведе между хора, които разбират от Конституционно право. Трябва да се обсъдят различни варианти и когато се изберат депутатите от ВНС, да имат варианти от няколко продукта. Понякога в НС се внасят смислени проекти, които на последно четене се приемат на коляно. Не искам после да ви кажа какво се случва, когато започват да се прилагат законите. 

Прогресивно е, че не трябва пленума на ВСС да избира председателите на Върховните съдилища. Вчера г-н Кирилов каза, че 2014 година се работели по проект. А през 2015 година предложенията на Христо Иванов не бяха приети в залата. А сега се сетиха да приемат нещо, което тогава не приеха. 

Съдиите избрани от съдии, трябва да са мнозинство. Това е стандарта. Това за мандата от години се дискутира. Наистина е твърде дълъг сега мандата на върховните съдии и главния прокурор. Много хора се страхуват от главния прокурор. Не трябва да се използва тази мощ за политически цели. Според мен изобщо не е нужно ВНС.

https://frognews.bg/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!