Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Борисов през 1997 г.: Аз самият съм охранител - доктор на педагогическите науки

Борисов в Топ 80 на най-богатите в света? Как ще харчат гепените милиарди - това им е проблем

Бойко Методиев Борисов е един от най-младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП

„Нормално е това, защото всички са бивши спортисти с доста добро образование. Аз самият съм доктор на педагогическите науки и смятам това за нормално нещо”, обяснява в интервю за покойния вече в. „Нощен Труд” бъдещият главен секретар на МВР и три пъти премиер на България Бойко Борисов.

Коментарът му е по повод журналистическата констатация, че момчетата от охранителната фирма, вардили делегатите на извънредния футболен конгрес през есетна на 1997-а, са далеч от представата за „охранители” в България. „В смисъл, че са доста интелигентни”, уточнява авторката на интервюто, взето в края на септември преди 23 години.

Охранителната фирма, за която става въпрос, е основаната от Бойко Борисов ИПОН (в годините преди да се захване с политика той прави три охранителни фирми – ИПОН-1, ИПОН-2 и „ИПОН – Агенция за сигурност и охрана“.

В интервюто Бойко Борисов уточнява и кои известни фигури е пазила неговата фирма: Тодор Живков, Иван Славков и бизнесмени, които не назовава, защото са професионална тайна.

Според общоизвестната биография на настоящия премиер, от 1985 до 1990 г. той е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Защитава пред ВАК дисертация по темата „Психофизическа подготовка на оперативния състав на Противопожарна охрана за действие в екстремална ситуация на пожар“. През 1990 г. му е присъдена научната степен „кандидат на физкултурните науки“, която след 1995 г. се приравнява на „доктор по психология“.

Какъв доктор е Борисов?

На практика никакъв. През 1990 г. защитава дисертация и получава титлата кандидат на науките. Кандидат на физкултурните науки. Тогава има друга система за научни звания. След промените в закона кандидатите на науките от миналото са приравнени към доктор на науките днес. Но вече няма и категория „физкултурни науки”, затова дисертацията на Борисов е категоризирана в „психология”. И той някак изведнъж става „доктор по психология”.
Каква е темата на дисертацията му? Забележителен труд – „Психофизическа подготовка на оперативния състав на противопожарна охрана за действие в екстремална ситуация на пожар”. Типична измислена тема за тогавашното Милиционерско училище, както наричаха още Школата в Симеоново. Сега е Академия на МВР.
При соца, ако някой завършил там искаше да получи и диплома на юрист, учеше после в Софийския университет. Сега същата милиционерска школа направо произвежда юристи и те пъплят стремглаво по стълбите в съдебната система. И на всички професионални юристи е ясно, че дипломата по право от тази школа е ерзац. И че сега научното и преподавателско равнище там е по-ниско от времето на соца.

А как е дисертацията

на Борисов? За дълбоката си научна разработка бил изследвал 656 пожарникари за психическа и физическа годност, „чрез тестове, наблюдения, беседи и анкети”. Покойният колега журналист Крум Благов си даде труда през 2011 г. да намери и проучи дисертацията на Борисов. Там са описани всички тези неща. Всеки да смята дали и как могат да се „изследват” 656 пожарникари, откъде ще ги намериш толкова в София и страната и колко време ще отнеме. Дисертацията има внушителен списък на използвана литература от 133 заглавия, които започват с Маркс и Енгелс („Такова беше времето”, както се изрази по подобен повод ген. Добри Джуров през 1990 г., а и "доктор" Бойко е комунист). Има и заглавия на руски, както му е реда, а накрая на списъка има и литература на английски и немски (все езици, които "доктор" Бойко НИТО ГОВОРИ, НИТО РАЗБИРА).

Борисов в Топ 80 на най-богатите в света? Как ще харчат гепените милиарди - това им е проблем

Истината за дядото на Бойко –„убийството” на 9.IX.1944 опровергано от очевидец

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Бойко Борисов и досието „Буда” – СИК, ТИМ и „Държавна сигурност”

Видеоклип от спалнята на Борисов: На гости у Баце

Божков: Помни ли Бойко затвора в Чехия през 1993 г... И кой му прати адвокат да го измъкне...

Васил Костов: Бойко Борисов пренасяше каптагон за Турция

Офицер от МВР: При акция срещу контрабанда Бойко Борисов се криеше под ТИР, измъкнахме го и го арестувахме!

Среден 3.43 с толкова е завършил Борисов за пожарникар

Ако не одобрявате един от най-младите комунисти в България Бойко, значи не одобрявате комунизма! Защо тогава не го осъдите?

Тодор Живков: Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църният дявол ви го е казвал!

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

e-vestnik.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!