Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Откритият заговор на Жак Атали се въплъщава на практика

/Поглед.инфо/ „Пандемията“, за която се заговори през пролетта на 2020 г., не е нещо спонтанно. Това е предварително планирана операция с цел световно преструктуриране в интерес на „глобалния елит“ („светът на задкулисието“, „дълбоката държава“). Има много доказателства за това. Уклончивото предположение на ръководителя на СЗО на 11 март 2020 г. за възможна „пандемия“ и последвалото след това може да предизвика различни асоциации. Включително с палежа на Райхстага на 27 февруари 1933 г., след което Германия въвежда режим на строги ограничения на свободите и започва подготовка за избухването на Втората световна война.

Възможна е и по-забавна асоциация, взета от романа „Златния телец“ на Илф и Петров. Там е изгорено “Гарванското свърталище“ - двуетажна къща на крайбрежната улица. Тя не изгаря случайно, така е замислено. Жителите на къщата застраховат жилището и имуществото си срещу пожар, а след това очакват с нетърпение началото на „застрахователното събитие“ - пожара. Фигурата на бившия камерхер Митрич е важна в тази история: той първи дава идеята да се застрахова имуществото. И тогава инстинктът на стадото проработва: всички жители на сградата последват примера на бившия камерхер Митрич. Съседите му не споделят очакванията си помежду си, а се разбират без думи. “Гарванското свърталище“ е обречено и изгорено в резултат на палеж, извършен от портиера. Социолозите наричат подобни случаи самосбъдваща се прогноза.

„Пандемията“ и глобалното блокиране могат да бъдат сравнени с глобален пожар. Мнозина се чудят кой е извършил „палежа“. Кой е този портиер? Аз, трябва да призная, повече се интересувам от нещо друго: кой в тази история е бившият камерхер Митрич?

И ето моята версия: „Митрич“ беше Жак Атали. Той е френски икономист, писател и политик. Роден е през 1943 г. в Алжир. През 1956 г. семейството на Жак се премества в Париж. Той придобива слава през 1981 г., когато става съветник на президента Франсоа Митеран. През април 1991 г. той заема поста първи ръководител на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Атали е един от обвиняемите по делото за незаконни продажби на оръжие в Ангола. Масон. Според някои данни и илюминат.

Френският президент Еманюел Макрон е силно повлиян от Атали. В дейността на Макрон, както вече писахме през 2017 г., има „отчетлива следа от влияние на члена на Билдербергския клуб и фанатичен идеолог на глобализацията Жак Атали. При това Еманюел Макрон е около година (2007-2008 г.) заместник-докладчик в Комисията по подобряването на френския икономически ръст. Философията на Атали, произлязъл от алжирски евреи-сефаради, се свежда до факта, че всемогъществото на парите е най-справедливият обществен ред и че племето на „световните номади“, родени от

глобализацията, трябва решително да бъде откъснато от националните си корени”.

Атали знае как да пленява с витиевати, не лишени от остроумие размисли, демонстриращи голяма ерудиция. При външната си непретенциозност, той е в състояние да упражни хипнотично влияние върху публиката.

В известен смисъл Атали прилича не само на „Митрич“, но и на Хърбърт Уелс - човек, принадлежащ към британската интелектуална върхушка и загрижен за възстановяването на несъвършен свят в интерес на англосаксонския елит. Неговите идеи за това какъв трябва да бъде „перфектният“ свят и как да се придвижим към него, той излага публично. “Откритият заговор” (първо издание 1928 г.) е отличен пример. Жак Атали, като масон от висока степен, публично обсъжда несъвършенствата на света на XXI век и обяснява как трябва да се промени. Тези преценки на Атали също могат да се нарекат “открит заговор”.

Още през 1979 г. Жак Атали, малко известен на широката общественост, говорейки по френската телевизия, очертава своята концепция за „диктатура на здравето“: „Ще установим абсолютна форма на диктатура, при която всеки доброволно („свободно“) ще спазва установените норми. Необходимо е всеки доброволно („свободно“) да приеме статута си на роб. Тази нова форма на тоталитарно общество се създава с помощта на медицината, приетите концепции за добро и зло, отношението към смъртта. "

Още тогава Атали предлага да се въведат специални „здравни паспорти“ за контрол на хората. Експертите от обществената организация „Обединен световен интернационал” в обзора си “Световен фашизъм на хоризонта? Глобалистките планове за 2021 г.”, обсъждащи перспективите за появата в света през тази година на такъв документ като “Имунизационен паспорт”, отбелязват: за първи път идеята за въвеждане на такъв документ се изразява от Жак Атали.

Още по-шумно е изявлението на Атали преди почти 12 години в рубриката му във вестник “Льо Експрес”. Напомням на какъв фон на световните събития става това: глобалната финансова криза плюс епидемията от „свински грип“, която обхваща много страни. На 5 март 2009 г. Атали пише: „Историята ни учи, че човечеството се развива по същество само когато наистина се страхува: тогава започва да създава защитни механизми”. Атали се оплаква, че държавниците и политиците са пропуснали прекрасната възможност да започнат световна Перестройка, дадена от глобалната финансова криза и свинския грип (към момента на публикуването на статията, пикът и на двете е преминат). Сега, отбелязва Атали, трябва да се изчакат следващата криза и следващата епидемия.

„Голямата пандемия е много по-успешна от всяка хуманитарна или екологична проповед, като убеждава хората в необходимостта от алтруизъм”, смята Атали. Под алтруизъм се разбира готовността на хората да се жертват и да се ограничават „в интерес на човечеството“. Атали призова „да се извлекат уроци, така че преди следващото неизбежно събитие да установим механизми за превенция и контрол, както и логистични механизми за справедливо разпределение на лекарствата и ваксините. За целта ще трябва да създадем глобални полицейски сили, глобално хранилище и следователно глобално данъчно облагане ”.

Защо? Много просто: „Тогава ще можем да положим основите на истинско световно правителство много по-бързо”.

Това е преди 12 години. И сега идеите на този закоравял глобалист, идеологически близък до Клаус Шваб, започват да се прилагат.

През 2020 г. Атали даде поредица от интервюта, които показват, че е много доволен от случващото се („пандемията“, планетарната блокировка, публикуването на плана за „Великата Перестройка”). Атали се надява, че процесът ще бъде доведен до своя логичен край - до създаването на открито действащо световно правителство.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Превод: В. Сергеев

Актуално: Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Потенциалният отрицателен ефект от ваксината срещу коронавируса

Бременна жена оцеля от COVID-19 по необичаен начин

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Откритият заговор на Жак Атали се въплъщава на практика - Поглед Инфо (pogled.info)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!