Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шеф на държавната е-агенция скътала над 2 млрд.лв. - артилерист - е таткото на разпределителя на биячите на ГЕРБ на конференцията

Не е виц, а научен факт, че шефът на Държавната агенция Електронно управление - нещо, в което потънаха над 2 млрд.лв. за 10 г., но го нямаме налично, е артилерист. Атанас Темелков не само по професия и закалка, но и по поведение е истинска фуражка в най-познатия строеви смисъл на думата. Назначението му на поста с ранг една стъпка под министър, но много над председател на изпълнителна агенция, каквато е примерно НАП, е на наричания Конфуций от колегите си Томислав Дончев. Синът на артилериста, превърнат от ГЕРБ в кибергуру на държавата, пък, който преди години охраняваше входа на предизборните щабове на ГЕРБ, е държавен служител - в тол-управлението на АПИ, където работата е почти 0, но пък заплатите са много високи. И е странно поради този факт защо именно той се оказа заснет като главен координатор на боя над журналист, адвокат и икономист на конференцията на ГЕРБ миналата седмица, както ясно се вижда на тези кадри, публикувани от повечето медии, начело с бТВ, освен от проправителствените.

По закон държавните служители са деполитизирани. Защо ли тези факти правят впечатление само на медиите. Даже в официална позиция на САЩ, озвучена в петък, и в настояване на ЕС посегателствата от охраната на ГЕРБ над журналисти и други граждани беше осъдено и беше поискано мигновено, строго и справедливо разследване и наказания по този лесен казус.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!