Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американски анализатор: Байдън се готви за война в Сирия

Тейлър Макдоналд

/Поглед.инфо/ Американският консервативен коментатор и водещ на One America News Network Джак Пособец заяви в петък, че администрацията на президента Джо Байдън се подготвя за военни действия срещу Сирия.

"Асад бързо се превърна в чуждестранна цел №1 на администрацията на Байдън", пише той в Twitter.

"Този човек иска да го свали. Сирия, Сирия, Сирия е всичко, което чувам. Приказки съпровождани с бойни барабани. Те говорят така, сякаш са Александър Велики ", цитира той един американски държавен служител.

В друг туит Пособец заяви, че крайната цел е прилагането на смяна на режима.

"Сирийските неща дори още не са започнали. Пълната смяна на режима се обсъжда отново. Сякаш последните 10 години от гражданската война никога не са се случвали", заяви американският анализатор за плановете на Байдън.

Твърденията дойдоха, след като израелската i24 News съобщи, че сирийска държавна информационна агенция цитира източници на място, които са забелязали голям военен конвой на Съединените щати да влиза в североизточния регион на страната в четвъртък - в деня, след като Байдън положи клетва като президент.

Според израелския телевизионен канал конвоят включва около 40 бронирани машини и камиони с подкрепата на хеликоптери.

Съобщава се, че групата е превозвала логистично оборудване и оръжия от Ирак до Сирия. Местните медии твърдят, че подобни трансфери не са необичайни.

Както съобщава Newsweek, Сирия изпрати съобщение до президента Джо Байдън в

сряда по време на виртуална сесия на Съвета за сигурност на ООН чрез Башар ал Джаафари, постоянният представител на страната в международната организация.

"Американските окупационни сили продължават да грабят богатството на Сирия от нефт, газ и земеделски продукти, изгаряйки и унищожавайки онова, което не може да открадне", каза сирийският представител ал Джаафари.

Той призова Америка да се откаже и да спре да се намесва в гражданската война в страната, както и да изтегли войските си от региона.

По времето си като вицепрезидент в администрацията на Барак Обама Байдън подкрепи призивите за сирийския президент Башар Асад да се оттегли на фона на обвиненията в нарушения на човешките права, които бяха отправени срещу него.

Съединените щати, които подкрепят бунтовническите сили, които се противопоставят на подкрепяното от Русия и Иран сирийско правителство, все още разполагат с 600 до 900 военнослужещи в североизточна Сирия.

Понастоящем регионът се контролира от предимно кюрдското опълчение на Сирийските демократични сили, които са подкрепяни от Съединените щати.

Както Newsweek пише, ръководството на Демократичните сили изрази желанието си Америка да запази военното си присъствие в страната и да играе "дипломатическа роля" в конфликта.

Въпреки че стратегията на президента Байдън все още е неясна, преди това неговата кампания разкритикува подхода на Доналд Тръмп към Сирия.

"Байдън щеше да се ангажира да застане в подкрепа на гражданското общество и продемократичните партньори" се казва в официалното изявление за външната политика на неговата администрация по време на кампанията му.

В изявлението продължава да се твърди, че САЩ ще използват "лоста" в Сирия, за да "помогнат за оформянето на политическо споразумение, за да дадат глас на повече сирийци".

Превод: СМ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Американски анализатор: Байдън се готви за война в Сирия - Поглед Инфо (pogled.info)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!