Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Апел към световните лидери на бул. “Парк Авеню”

Tim McDevitt, Epoch Times

НЮ ЙОРК – Група от около 50 практикуващи Фалун Гонг застанаха край Парк Авеню в сряда следобед, тихо изпълнявайки спокойни упражнения и държейки плакати и знамена, осъждащи жестокото преследване на Фалун Гонг в Китай .

От другата страна на улицата, от хотел Уолдорф Астория (Waldorf Astoria) излязоха Уен Джиабао (Wen Jiabao), втори по ранг в Китайската комунистическа партия, и други държавни ръководители, потегляйки в черни джипове и градски коли, придружени от засилена охрана.

Лора Хатън стоеше на ъгъла на 48-ма улица, тихо раздавайки материали за Фалун Гонг на минувачите. 33-годишната г-ца Хатън е от Вашингтон и е специалист в областта на компютърната сигурност, като практикува и Фалун Гонг.

На въпроса на Epoch Times защо е в Ню Йорк и раздава информация относно Фалун Гонг, г-ца Хатън отговори:

”За да дам възможност на посетителите на [срещата на] ООН да научат, че за съжаление Фалун Гонг все още е преследван в Китай, и да покажа на китайската делегация, че ние знаем, че това все още продължава.”

Вие практикувате ли Фалун Гонг?

”Да, практикувам Фалун Гонг от осем години. Винаги съм била привличана от китайските изкуства за вътрешно усъвършенстване; когато научих за Фалун Гонг бях наистина

заинтригувана – знаех, че методите за вътрешно усъвършенстване са съкровище на китайската култура.”

Какво представляват “методите за вътрешно усъвършенстване”?

”Средство, чрез което човек усъвършенства характера си.”

Какъв отклик получавате от хората, минаващи край тези последователи на Фалун Гонг тук?

”Някои изглеждат тъжни, когато видят тези снимки. Имаме снимки, [направени на] плакати – някои от тях са шокиращи изображения на това, което китайският режим е сторил на практикуващи Фалун Гонг; някои хора взимат информация, понякога не искат, но от погледа в очите им виждам, че са силно трогнати от това, което виждат.”

Какво се надявате да постигнете с този апел?

”В идеалния случай, бих се радвала, ако някои от хората, взимащи решения в тези корпоративни офиси наоколо, биха имали шанса да научат повече за китайския режим и държавно-управляваните китайски фирми, преди да продължат бизнеса си с тях – надявам се да помислят още веднъж с кого се замесват. В защита и на собствения им интерес се надявам, че няма да имат бизнес-отношения в подкрепа на един режим, който извършва такива брутални действия.

Надявам се също така, че присъствието ни тук ще окуражи хората да предадат това на своите приятели и семейства, защото за жалост по-големите ни вестници всъщност не са направили много за публикуването на случаят с отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг и не са отразили подробно преследването на практикуващите Фалун Гонг.”

Издаден през 2006 г. доклад разследва твърденията, че нелегално арестувани хиляди практикуващи Фалун Гонг са използвани, за да подхранват процъфтяваща индустрия на отнемане на органи и извършване на трансплантации в Китай.

Авторите на доклада – бившият канадски държавен секретар за Азиатско-тихоокеанския регион Дейвид Кигор и международният адвокат на човешките права Дейвид Матас – заявиха, че след като са претеглили всички доказателства, са стигнали до “прискърбното заключение, че твърденията са истина”.
“Убедени сме, че е имало широкомащабни изземвания на органи от несъгласни на това практикуващи Фалун Гонг, и че това продължава и до днес” – заключиха те.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!