Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илиян Василев: Борисов може да си инсцинира „атентат“, мутрите знаят, че повече власт няма да видят

Помолиха ме да коментирам „слуховете“, че чуждестранни разузнавателни служби предупреждавали, че Борисов можел сам да огранизира атентат срещу себе си.

Първо, идеята, че чуждите разузнавателни служби споделят с медии в България, е наивно. По-скоро тази новина е интуитивно съждение и предупреждение.
Второ, има логика в тази хипотеза, защото очевидно Борисов губи инициативата и неизбежно ще падне от власт. Трябва му „атентат“ или нещо значимо, за да си върне контрола и да се изкара жертва на „тъмни“ сили. Неговата способност да прави интриги е ненадмината. Помните как нахъскваше престъпните групировки една срещу друга за да докаже, че е супер главен секретар на МВР и се справя с престъпността. Повече виртуално разбира се и чрез „театри“.

Този номер с „жертвата“ има своите проекции в миналото, когато от трибуната от НС предупреждаваше че „чуждите служби“ знаели, че Доган му готви атентат. Беше фейк, но театъра свърши работа.

След това Цацаров спешно организира на „Пеевски“ „снайперист“ и заплаха за убийство, който го направи медийна жертва. Така се измести фокуса от Корпулентния и неговата ключова роля при атаката срещу КТБ. Самият атентат срещу Доган се предполага, че е организиран по подобни причини, не да го убият.

Има ли ресурс Борисов – вън от съмнение – службите винаги могат да му спретнат „неуспешен“ атентат. След това да го припишат на всеки – на Путин, на Радев, на Доган, на Пеевски, на Христо Иванов /те нали ДБ са дежурни/, ох забравих Иван Костов. И, разбира се, на „луд“ простестиращ, на клошар, рома, екстремист, терорист, чужди служби и т.н. И така да оправдаят силовите акции и разправи на жандармерия и полицаи срещу протестиращите. Защото той няма друг ход – както вървят нещата е просто въпрос на време, не голямо, в което да вдигне бялото знаме.

За съжаление не мога да изключа подобен сценарий. Това е неговия край и този на ГЕРБ. Това не ви е Иван Костов или НДСВ да слязат с достойноство. Мутрите знаят, че повече власт няма да видят. И това са частни армии, охранители, милиардни потоци.

https://liberta.bg/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!