Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Татяна Кристи: Подобни на Сачева са стотици в българската администрация и власт

Image may contain: 1 person, standing and child

По време на соца всички сме имали съученици в училище, особено един тип съученички – които винаги се подмазваха на всички, за да бъдат харесвани, когато им е изгодно. Бяха обикновено амбициозни зубрачки, стремящи се към пионерско-комсомолско лидерство.

Тези същите се подмазваха на всички учители и портеха другите ученици на тях, тези същите се опитваха да всяват ред, когато учителките ги нямаше и бяха част от кликите, които учителите харесваха, защото се бяха позиционирани като мазни жаби, търсещи непрекъснато одобрение. Уви, повечето от тези бяха и доста интелектуално ощетени, но компенсираха със зубрене и подмазване. Та когато си спомня с погнуса за такива, се сещам за същества като Деница Сачева – жалката фурнаджийска лопата, мотаеща се цял живот на държавни служби и кръжаща м/у партии и политици като муха-лайнарка. 

Винаги ме е учудвала липсата на достойнство у такива хора. Които един ден казват едно, а на следващия се обръщат на 180 градуса. Способността им да си храчат в лицето си твърдя, че има нещо с ученическия типаж от соца, описан по-горе. Лелите от властта в България са един типаж – много си приличат. Всичките имат безброй дипломи, сертификати, специализации, тапии. Да се пита човек, кога им остава време да работят??? 

Въпросната сачева изглежда както всички подобни й калинки като специалист по всичко. От завършила курсове по туризъм, до Бакалавър по Социална педагогика (не къде да е, а в Югозападния университет – котилото на държавни „кадри“ хаха!), после правила магистратура по Здравен мениджмънт в Бургас, после поредна магистратура по Връзки с обществеността в Софийския университет, после вземала един куп курсове по Социален маркетинг, после станала хоноруван преподавател в Нов университет…. и междувременно се е мотала от ранна юношеска възраст в политиката, прескачайки като маймунка от една партия в друга, с държавната служба зашита на ревера й. Подобни на сачева са стотици в българската администрация и власт. 

Безпринципни същества, неспособни да се реализират адекватно в конкурента среда и разчитащи само на парите на данъкоплатците да ги изхранват с партийни протекции. 

Тези същите заливат ефира колко лошо ще бъде, ако борисов си тръгне и обиждат легитимния протест на хората за по-добро управление.

Бъди презряна, госпожа!

Ще останеш в историята като шлака – ти и подобните ти! 

Татяна Кристи, Фейсбук

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!