Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Инж. Димитър Куманов: Фирмите свързани с властта, остават недосегаеми

.

Инж. Димитър Куманов

Фирми, които имат връзки с властта, остават недосегаеми, а конкретният извършител на замърсяването в Хасковско ще остане неизвестен. Това се дължи на факта, че някой от това предприятие има достатъчно връзки с властта.

Това заяви пред БНР инж. Димитър Куманов от сдружение „Балканка“. 

„За последния случай със замърсяването на река Марица разбираме, но има хиляди случаи за изхвърляне на отрови в реките, за които нищо не знаем. Това е върхът на айсберга и е символ за начина на управление на държавата“, допълни той.

Инж. Куманов подчерта, че ако Министерството на околната среда и водите си е изпълнявало задълженията законно, до такава ситуация не би се стигнало.

„МОСВ трябва да осъществява и превантивна дейност. Законодателството ни е много хубаво, отговаря на европейските директиви, но никой не го спазва. Глобите у нас са смешни и е по-евтино да се изхвърлят боклуците в реката“, допълни инж. Куманов. 

Инж. Куманов изрази възмущение от поведението на министъра на околната среда и водите, който отказал информация за инцидента в реката. 

„А шефът на РИОСВ – Хасково се изпусна и каза, че кравите били на неподходящото време и неподходящото място там. Явно всички ние сме в неподходящото време и на неподходящото място с управляващите. Затова хората са на улицата“. 

Инж. Куманов все пак отбеляза, че има предприятия с добри пречиствателни инсталации, но масово не ги използват, „защото всичко струва пари, а те пестят тези пари, защото им е по-лесно да отровят реката“. 

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Още ли се питате кой управлява и днес България

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата ГЕРБКП са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

Сачева: ГЕРБ не е дясна партия! България стана полицейска държава... средата е убийствена... 20 г. се занимавали с рекет – ПОДКРЕПЯМ ГИ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!