Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Журналист: Единственият шанс за демокрация е ГЕРБ да не успее да състави правителство с ДПС, а БСП да им откаже

May be an image of 1 person

Изборите са повече от проста аритметика, но съставянето на правителство не е! Ако гласуването не е манипулирано, единственият шанс за демокрацията в #територията е ГЕРБ да не успее да състави правителство с ДПС, защото не им стигат гласове, а БСП да им откаже! Според социологията, ГЕРБ може би дори няма да са и втора политическа сила (поне преди "инцидента с Гергов" в БСП). Но нека оставим настрани хипотезата, че Има такъв народ ще е първа политическа сила. Процентите между първия и третия в "класирането" са доста размити и неясни!

Дори и в коалиция с Марешки, ВМРО трудно ще се докопа да парламента този път. Ама знае ли човек. Ако те успея, а ГЕРБ е първа политическа сила, можем да закриваме и да се изнасяме. Кражбите и разорението ще продължат! Едва ли някой от останалите политически субекти би се колаирал с ГЕРБ и ДПС, заедно и/или по отделно! Това би било политическо самоубиство!

От там насетне, няма значение кой с кого се харесва или не! За да се състави кабинет, Демократична България и Отровното трио, заедно трябва да се колират с БСП и/или

Има такъв народ! Последните две, при някакво по-неочаквано развитие, биха могли да съставят самостоятелен кабинет, но това би било огромна изненада!

P.S. Ако ГЕРБ е първа политическа сила и има повече от 3 пункта разлика спрямо следващия, то вявам, че такива избори трябва да бъдат касирани. Макар че с Иван Гешев на чело на прокуратурата, едва ли! Така че опичайте си акъла, гласувайте и участвайте активно, като застъпници, наблюдатели и участници в комисиите! Аз така смятам да направя! Нека си гарантираме честните избори, доколкото е възможно, нека обезсмислим купения вот! А кесиите вече са разързани и съдържанието на щекмеджетата е вече в обръщение!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!