Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Светослав Иванов: С идването на септември, България ще влезе в исторически цикъл, който няма аналог в съвременната ни история

Коментар на водещия  Светослав Иванов
кадър: БТВ

btv.bg

С идването на септември, България ще влезе в исторически цикъл, който няма аналог в съвременната ни история. Увеличението на заразените с COVID-19 в региона и в Европа, както и икономическата стагнация, чиито измерения все още са крайно неясни, ще роди непредсказуема политическа атмосфера, която далеч надхвърля евентуалната оставка на правителството.

И тук не става въпрос толкова за протестите, колкото за разнопосочното недоволство, което се натрупа в последните години.

Недоволство срещу управляващите, но и недоверие към парламентарно представената опозиция в лицето на БСП. Десните партии акцентират върху проблемния, според тях главен-прокурор, който в момента е нещо като универсален дразнител за голяма част от обществото.

Проблемите, които се натрупаха в последните години, са много по-дълбоки и по-трудни за решаване. Битката за повече почтеност и скъсване на икономическите зависимости на политиците, преминава през пречистване. Това пречистване се очаква от съдебната система, но когато тя не работи или голяма част от обществото се съмнява в нейната почтеност, тогава има риск от фасадни действия, които няма да донесат желаните резултати.

Вижте във видеото целия коментар на водещия Светослав Иванов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://petel.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!