Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Политологът Борис Попиванов: Облаците се сгъстяват, правителството върви към стратегии на оцеляване

.

Струва ми се, че протестите и ескалацията са нещо като „черешка на тортата“ – един финален етап, който трябваше да разкрие сериозното недоверие и липсата на доверие, че това правителство е способно да реализира успешно развитие на страната. Това заяви доц. Борис Попиванов, политолог и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“

„В този смисъл ескалация не е точната дума – в тази ситуация имаме нови моменти, а именно, че за първи път, откакто е на върха на политическата сцена, Бойко Борисов изживява дълготрайни протести срещу себе си, а не против други. Да не забравяме и че голямата сила, емоция, енергия на ПП ГЕРБ започваше именно от София, но от няколко седмици София вече не е зона на комфорт за ГЕРБ, а място, което е опасно и притеснително за тях“, коментира експертът пред БНР.

На трето място той посочи, че и трите правителства на Борисов са били съпътствани от сериозни корупционни скандали на най-различни равнища в управлението, но това е първият път, в който общественото настроение директно обвързва самия премиер с корупционния модел на управление:

„Което също говори за ерозия на неговия образ като фактор на стабилност в страната. И това само по себе си говори, че облаците над управлението се сгъстяват постепенно и то все повече върви към стратегии на оцеляване във властта, а не толкова към стратегии на продължаване и именно това е тенденцията, която предстои“, заяви Борис Попиванов.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!