Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Боко достигна връх! Задмина дори Тато си по простащината, ВИЖТЕ



Боко Т с Тато си


Боко Т с Тато си

Лавина от иронични коментари във Фейсбук и Туитър предизвика безумната картина в стил соцреализъм, която Баце прати армаган на Вучич. Платното изобразява самия Бойко Борисов и Александър Вучич как инспектират строителството на „Балкански поток“, а около тях се трудят неуморни работници, на фона на тръбата.

Хората пишат, че иде реч за връх на простащината и че дори и бившият първи – Тодор Живков, чийто бодигард навремето е бил самият Борисов, не си е позволявал да прави толкова абсурдни подаръци. Други отбелязват, че авторът – художникът Симеон Кръстев е печелил награди от конкурси за плакат на тема „Автомобилът и околната среда”, „24 май, „Вторични суровини“ и „40 години от победата над фашизма”. 

Картината е нарисувана по този кадър, направен от пресслужбата на Министерски съвет.

Димитър Бечев, преподавател в университета в Северна Каролина и гост-лектор  в Оксфорд, публикува в Туитър колаж, който показва картината изложена пред тълпи посетители в художествената галерия в Белград. Коментарите са от „това истина ли е“ до „първо помислих, че Борисов има коронка“.

Васил Божков, който е известен меценат, също се възхити на творбата. Той сподели снимката с картината, придружена със следния текст: „Тази я нямам в колекцията. Купувам!“ 

„Тези хора (автори на подобни произведения) не остават без работа. И им харесва. И ги харесват. Няма пикасо, няма микасо. Всичко е ясно. Като в социалистическа стенопис“, коментира и известната журналистка Миролюба Бенатова.

Автор: Валдес Радев

Фейсбук карикатуристът Валдес Радев показа картината, както

би я претворил известният Банкси, който преди време унищожи с шредер своя творба, веднага след като бе продадена за милион паунда на аукцион на Сотбис. Вариация на Радев е наречена „Банкси поток“.

Истински Аменхотеп е нашият обединител на нацията😆! Колко пирамиди е построил само!“, пише актрисата и певица Милица Гладнишка.

Изумително! Първо реших, че е колаж… Много ми напомня химна на полицията от Веселин Маринов, коментира и фоторепортерът Александър Михайлов.

Някои пък предположиха, че самият Бойко си я е нарисувал.

Ако Правец е град, то Банкя трябва да е окръг!, предлагат във Фейсбук.

„Изгрев над родината“

Narod.bg припомня друг „шедьовър“ на изкуството, вдъхновено от Баце. „Изгрев над родината“ на силистренската пенсионерка Пенка Пецова датира отпреди десетина години, когато придворните художници бяха още аматьори.

Огромният интерес и подигравки по социалните мрежи принудиха пресслужбата на Министерски съвет да излезе с уточнение картината, харизана на Вучич. От него се разбра, че радостта би следвало да е още по-голяма, защото тази творба не е само една, а част от много мащабна творческа дейност, която ще види бял свят в цяла изложба.

Ето и пълния текст на съобщението на пиарите на правителството на Бойко Борисов:

Снимка: Новости

По инициатива на Консорциума „Аркад“, който е изпълнител на линейната част на проекта за разширението на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД от българо-турската граница до българо-сръбската граница, са изработени поредица от картини, предназначени за предстояща изложба в Националния исторически музей. Изложбата се организира съвместно от „Аркад“, „Булгартрансгаз“ и НАИМ при БАН и ще покаже археологически артефакти, открити по трасето на „Балкански поток“.

Една от картините, чийто художник е Симеон Кръстев, е връчена от „Аркад“ на „Булгартрансгаз“, които в последствие я предават на министър-председателя Бойко Борисов. Премиерът реши картината да бъде изпратена на президента на Сърбия Александър Вучич като спомен от посещението му в България през юни миналата година, когато българският министър-председател и сръбският президент направиха оглед на строителството на „Балкански поток“. В рамките на вчерашната среща в Министерския съвет министър-председателят Борисов изпрати картината на президента Вучич чрез министъра на външните работи на Сърбия Никола Селакович и съпругата на сръбския президент – Тамара Вучич, която е специален съветник в кабинета на министъра на външните работи. Картината е подарена по протоколен път и правителствената информационна служба не разполага със снимки.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Боко достигна връх! Задмина дори Тодор Живков по простащината, ВИЖТЕ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!